Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grupa Citi zēni aizvadījusi Eirovīzijas pusfināla ģenerālmēģinājumu

Vakar, 9. maijā, Turīnā grupa Citi zēni piedalījās divos ģenerālmēģinājumos, lai šovakar pārstāvētu Latviju ilgi gaidītajā 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Otro ģenerālmēģinājumu, kas pēc Latvijas laika sākās pulksten 22.00, vēroja arī starptautiska žūrija, kuras balsojums veidos pusi no šovakar gaidāmā pirmā pusfināla rezultātiem.

Televīzijas piekšnesuma režisors Juris Matuzelis par redzēto bija gandarīts: "Konkursa organizatori ir ņēmuši vērā visas mūsu prasības un komentārus – gan par gaismu šovu, gan ekrānu saturu, gan kadru plāniem. Protams, ir dažas nianses, ko vēlētos pielabot, taču tās pagaidām ir atkarīgas no skatuves operatoru roku veiklības. Kopumā ar priekšnesumu esam ļoti apmierināti un ceram, ka rītdien izdosies atkārtot šodien redzēto."

Arī grupas solists Jānis Pētersons uz mēģinājumiem atskatījās pozitīvi: "Priekšnesumu bijām izmēģinājuši simtiem reižu un noslīpējuši līdz pēdējai niansei, arī vokālais izpildījums bija līmenī. Domājams, ka žūriju neatstājām vienaldzīgu un šobrīd galvenais jautājums ir, vai Eiropa mūs šovakar sapratīs."

Dalībnieku uzstāšanos tiešraidē vērtēja starptautiska žūrija, kurā ietilpst pieci mūzikas industrijas profesionāļi no katras dalībvalsts. Katra žūrijas locekļa individuālais balsojums veido kopējo punktu skaitu, ko dalībvalstu žūrijas piešķir dziesmām – sākot no 12 punktiem par 1. vietu pusfinālā un beidzot ar 1 punktu desmitajai vietai žūrijas vērtējumā. Lai saglabātu intrigu, žūrijas balsojums publiski parasti tiek atklāts tikai pēc konkursa fināla.

Šovakar par pirmā pusfināla dalībniekiem balsot varēs televīzijas skatītāji no visām pirmā pusfināla dalībvalstīm, kā arī skatītāji Itālijā un Francijā. LTV1 un REplay.lv tiešraide sāksies pulksten 22.00. Pirms tam – plkst. 21.10 raidījums Eirovīzija. Citi zēni.

Grupa Citi zēni ar dziesmu Eat Your Salad 12. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa Supernova 2022 uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Kopā ar Latviju šovakar konkursā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12. maijā, fināls – 14. maijā.

Grupas Citi zēni sastāvā ir Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls un saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja