Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Grupas Casiokids koncerta apskats. Bez aizkostiem āboliem

Norvēģu grupu Casiokids angļu mūzikas žurnāls NME jau pasteidzies raksturot visai skaļi - par "labāko, kas radies Norvēģijā kopš metāla uzplaukuma", kad viņi izdeva singlu Grønt lys i alle ledd / Togens hule, kļūstot par pirmajiem norvēģiem, kas atļāvās izdot Lielbritānijā dziesmu savā dzimtajā valodā.

Kaut arī piektdienas vakarā koncertzālē Palladium skatītāju rindas bija pašķidras, grupa spēlēja ar milzu aizrautību, nodemonstrējot lielisku deju mūzikas jeb mūsdienu sintpopa priekšnesumu, kas visiem klātesošajiem kļuva par neaizmirstamu pagājušās nedēļas nogales notikumu.

Grupas pamatsastāvā ir četri cilvēki - Ketils Kindens Endresens, Fredriks Ogreids Vogsborgs, Omārs Emanuēls Jonsens un Kjetils Bjoreids Ābo, bet Rīgas koncertā uz skatuves bija seši mūziķi – divas elektronisko instrumentu pultis ar veciem sintezatoriem un citām skaņu ierīcēm, ģitāra, bass, bungas un perkusijas, tostarp iepriekš neredzēti eksotiski grabuļi un disko ēras laikā popularitāti iemantojušās metāla bungas, kuru īpatnējais skanējums krāšņo arī Hot Chip un King Charles mūziku. Turklāt mūziķi koncerta laikā nemitīgi mainījās ar instrumentiem, kas fināla daļā kļuva par draisku rotaļu un koncerta kulmināciju.

Atšķirībā no daudzām citām elektroniskās mūzikas grupām, Casiokids uz skatuves nespīdēja neviens aizkosta ābola attēls – viņi neiet vieglāko ceļu un neizmanto datorus, ironizējot par šo kāda augu valsts produkta klātesamību uz skatuves un izmantojot šeikeri banāna formā. Pēc koncerta viens no grupas dalībniekiem nenoguris priecēja cilvēkus līdz rītam, spēlējot dīdžeja setu Vecrīgas krodziņā I Love You. Pirms norvēģiem Palladium zāli pamatīgi iesildīja vietējās uzlecošās zvaigznes - grupa Galaxy Bosons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja