Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jūlijā norisināsies starptautiskais folkloras festivāls Baltica

Starptautiskais folkloras festivāls Baltica Latvijā norisināsies 6. līdz 10. jūlijam. Ar moto “Nāc ar mani spēlēties” vairāk nekā 250 folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi tiksies dažādos koncertos, notikumos un aktivitātēs Alsungā, Dundagā, Inciemā, Inčukalnā, Jūdažos, Krimuldā, Kuldīgā, Lēdurgā, Mālpilī, Popē, Rīgā, Siguldā, Talsos, Turaidā un Ventspilī, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji.

Turpinot festivāla tradīciju, norises caurvīs kopīga tēma. 2022. gadā Baltica tēma ir Spēle, akcentējot tradicionālās kultūras iespējas kalpot par prieka avotu visiem iesaistītajiem, ar mērķi pulcināt tos baltiešus, kuri vēlas un prot saspēlēties dziesmā, dejā, mūzikā un citās lokāli raksturīgās tradicionālās kultūras izpausmēs.

Festivāla mākslinieciskā vadītāja Māra Mellēna stāsta: "Folkloras festivāls Baltica ir būtiska Latvijas kultūrtelpas zīme. Tas katru trešo gadu Latvijā pulcina tradicionālās kultūras kopējus no tuvākas un tālākas apkārtnes, lai katru reizi no jauna šodienas kontekstā ieraudzītu mantojumu kā būtisku savas identitātes savpatības daļu un turpinātu dialogu ar to kopā ar tuvākiem un tālākiem kaimiņiem."

Baltica kopš 1987. gada notiek kādā no Baltijas valstīm, sadarbojoties valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī nevalstiskajām organizācijām. Latvijā tas norisināsies jau 12. reizi un pulcēs etnogrāfiskos ansambļus, folkloras un folkloras deju kopas, tautas muzikantus, lietišķās mākslas meistarus, amatniekus un stāstniekus, kā arī dzīvā kultūras mantojuma kopējus no Baltijas valstīm.

Festivālu organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Rīgas domi, Kuldīgas novada pašvaldību, Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, Siguldas novada pašvaldību, Talsu novada pašvaldību, Turaidas muzejrezervātu, Ventspils novada pašvaldību un Ventspils Kultūras centru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja