Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kad vārdi kļūst lieki, jo iestājas atkusnis

Ģitārists Gints Smukais ielūdz mūzikas mīļotājus uz koncertsēriju Atkusnis, ar kuru viņš no 15. augusta līdz 12. septembrim viesosies piecās Latvijas pilsētās: Smiltenē, Jēkabpilī, Rīgā, Siguldā un Liepājā.

Ginta Smukā koncertprogrammu veidos skaņdarbi no viņa otrā albuma Thaw (Atkusnis) un pirmā debijas albuma Flourish, kā arī latviešu un ārzemju autoru skaņdarbu aranžējumi.

"Albuma Thaw/Atkusnis atklāšanas koncertā 31. jūlija vakarā uz Raiskuma ezera valdīja miers un klusums, un repertuārs tika pakārtots šim mieram ar melanholiskām un rāmām melodijām. Savukārt turpmākajā koncertsērijā atļaušos iepazīstināt apmeklētājus ar ekspresīvāku ģitārspēles pirkstu stilu, kādu to iepazinu, ceļojot uz Kanādu un ASV, smeļoties pieredzi no pasaules mēroga instrumentālistiem un daloties stāstos par ģitārspēles pirkstu stila kultūru otrpus okeānam," Gints Smukais atklāj koncertos sagaidāmo noskaņu.

Dažos no sērijas koncertiem kā īpašais viesis pievienosies Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons nominants Kaspars Niklasons – albuma Atkusnis producents un Ginta draugs un kolēģis jau 18 gadu, kurš, spēlējot akustisko ģitāru tandēmā ar Gintu, katram skaņdarbam piešķirs kaligrāfisku skaņas smalkumu.

Klausoties Ginta Smukā virtuozo ģitārspēli, nevar nojaust, ka viņš to apguvis pašmācībā. Kopš 13 gadu vecuma viņš mērķtiecīgi vingrinājies t. s. pirkstu spēles tehnikā, kas ļauj ģitāru izmantot kā ļoti daudzveidīgu skaņurīku, tajā skaitā kā izsmalcinātu sitaminstrumentu. Kopš 2011. gada Gints Smukais arī komponē un sniedz solo koncertus, kā arī sadarbojas ar dziedātājiem (Miku Dukuru, Musiqq, Anniju Putniņu, Latvian Voices utt.), koriem (Maska), citiem ģitāristiem (Rihardu Lībieti, Kasparu Niklasonu), deju grupām (Buras, Avikk Parkour). Gintu iedvesmo vēlme vairot izpratni par instrumentālās mūzikas skaistumu un jaunrades prieku. Pērnruden viņš ieguvis gan 3. vietu pasaulē lielākajā akustiskās ģitāras pirkstu spēles konkursā Vinfīldā Kanzasā (festivālā Walnut Valley), gan 3. vietu Starptautiskajā akustiskās ģitāras pirkstu spēles festivālā Arkanzasas štatā.

Ginta Smukā koncerti notiks 15. augustā Smiltenē, atpūtas bāzē Slīpi, 28. augustā Jēkabpils Tautas nama kino placī, 4. septembrī Rīgā, Mazajā ģildē, 11. septembrī Siguldas devona sezonas atklāšanā un 12. septembrī Liepājā, kultūras namā Wiktorija. Biļetes tirgo Biļešu paradīze. Koncerti Mazajā ģildē un Jēkabpils Tautas namā pieejami bez maksas, taču jāpiesakās iepriekš, lai prognozētu klausītāju skaitu un novērstu drūzmēšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja