Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kamermūzikas gars cauri laikmetiem

Rudens kamermūzikas festivālā, ko ik gadu organizē VSIA Latvijas koncerti un kura patrons ir komponists Pēteris Vasks, skanēs izcila kamermūzika pasaulslavenu mūziķu izpildījumā. No 9. līdz 20. oktobrim Rīgā, Talsos, Daugavpilī un Jūrmalā klausītājus gaida tikšanās ar pasaulslavenajiem kamermūzikas ansambļiem Quatuor Modigliani un Ensemble Raro, ar spožiem solistiem – franču čellistu Žanu Gijēnu Keirasu un britu vijolnieku Tomasu Gūldu, kā arī ar jauno Latvijas pianisma zvaigzni Daumantu Liepiņu un kamerorķestri Sinfonietta Rīga.

Rudens kamermūzikas festivāla atklāšanā 9. oktobrī Mazajā ģildē sarunu ar Bēthovenu klasiķa klaviersonāšu (Nr. 1, Nr. 15 Pastorālā un Nr. 32) mūzikā risinās viens no spožākajiem latviešu pianistiem, daudzu starptautisku konkursu laureāts Daumants Liepiņš. Šāds koncerts gaidāms arī Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā 15. oktobrī un Talsu Tautas namā 17. oktobrī.

Izcilais britu vijolnieks Tomass Gūlds iejutīsies atskaņojuma vadītāja lomā, kopā ar orķestri Sinfonietta Rīga 11. oktobrī Lielajā ģildē un 10. oktobrī Daugavpils Vienības namā atskaņojot Volfganga Amadeja Mocarta Trešo vijoļkoncertu un 29. simfoniju, Franča Šūberta Uvertīru itāļu stilā un Londonā dzīvojošās bulgāru komponistes Dobrinkas Tabakovas izjusti poētisko veltījumu Šūbertam. Linda Leine un Darja Maršiņina klavierduetā 12. oktobrī Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē atskaņos Franča Šūberta, Igora Stravinska un Pētera Vaska darbus.

"Nevainojama gaumes un stila izjūta, maģiska saspēle, briljanta tehnika ar fantastisku pieredzi un aicinājumu kamermūzikā," tā par latviešu pianisti, Londonas un Ženēvas mūzikas akadēmiju profesori Diānu Ketleri un viņas dibināto ansambli Raro raksta pasaules prese. Raro, kurā viņa spēlē kopā ar Borisu Brovcinu (vijole), Razvanu Popoviči (alts), Justusu Grimu (čells), Mazajā ģildē 16. oktobrī spēlēs klavierkvarteta zelta klasiku – Johannesa Brāmsa čigāniski ungārisko Pirmo klavierkvartetu, Džordžes Enesku Pirmo rumāņu rapsodiju, Gabriela Forē Pirmo kvartetu. Tiem blakus – Georga Pelēča klusināti sirsnīgās Rudens ainavas.

Stīgu kvartets Quatuor Modigliani no Francijas, kas 19. oktobrī viesosies Dzintaru Mazajā zālē, pirmais no stīgu kvartetiem uzstājies Elbas filharmonijā Hamburgā. Programma aptvers trīs gadsimtus no Jozefa Haidna līdz Bēlam Bartokam. Centrā – romantiskā dziesminieka Franča Šūberta vēlīnais stīgu kvartets Nāve un meitene. Rudens kamermūzikas festivālu 20. oktobrī Melngalvju namā noslēgs spožais franču čellists Žans Gijēns Keirass ar Johana Sebastiana Baha Čella svītām un to atbalsīm mūsdienu mūzikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja