Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Visi dzirksteļo

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Pirmo reizi – Jūrmalas festivāls

No 20. līdz 26. jūlijam Dzintaru koncertzāle rīko pirmo Jūrmalas festivālu. Atklāšanā dziedās tenors Aleksandrs Antoņenko (attēlā) un Latvijas Radio koris. Festivālā piedalīsies slavenais Krievijas aktieris Konstantīns Raikins ar monoizrādi Viss, ko es mīlu, Tbilisi bigbends, jaunizveidotā Milānas operas un baleta teātra Teatro di Milano trupa, mūziklu zvaigznes no Lielbritānijas. 24. jūlijā kopā ar Latvijas Radio bigbendu uzstāsies amerikāņu džeza zvaigzne Daiena Šūra – koncerts būs veltīts B. B. Kinga piemiņai. Festivālu noslēgs Vīnes valšu un operu āriju koncerts, kurā dzirdēsiet Lielbritānijas dziedātāju Rebeku Tīmu, kā arī Egilu Siliņu, Aleksandru Antoņenko (attēlā) un Alisu Zinovjevu. Koncertu programma – www.dzintarukoncertzale.lv.

Jūrmalas festivāls Dzintaru koncertzālē 20.–26.VII. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–70

Nekas nav aizmirsts

Trešdien, 22. jūlijā, Mežaparkā uzstāsies austrāliešu zvaigzne Natālija Imbrulja, kura 90. gadu beigās neilgu brīdi bija viena no slavenākajām dziedātājām pasaulē. Viņas galvenais hits Torn joprojām bieži skan radio ēterā. Šovasar māksliniece izdos jaunu albumu Male. Koncerta īpašā viešņa – lieliskā Tanita Tikarama, dziesmas Twist in My Sobriety izpildītāja, kura arī pašlaik ir mazāk populāra, nekā būtu pelnījusi.

Natālija Imbrulja Mežaparka Lielajā estrādē 22.VII plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10,90–59,90

Ritms

No 20. līdz 25. jūlijam notiks Saulkrastu džeza festivāls. Līdzās pašmāju māksliniekiem (Very Cool People, Mirage Jazz Orchestra, Ieva Kerēvica, Jolanta Gulbe-Paškeviča u. c.) uzstāsies viesi no visas pasaules. Programma – saulkrastijazz.lv.

Džezs Saulkrastos Atpūtas kompleksā Minhauzena Unda 20.–25.VII. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

Vērtības vienuviet

Līdz 19. jūlijam Latvijā notiek Starptautiskais folkloras festivāls Baltica, kura tēma ir mantojums. Baltica demonstrē tradicionālās kultūras vērtības – dziesmas, instrumentālo mūziku, stāstījumus, rotaļas, dejas, tautas lietišķo mākslu un amatniecību, kā arī citas tautas kultūras izpausmes formas. Festivālā piedalās etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, tautas mūzikas grupas, stāstnieki u. c.

Festivāls Baltica Latvijā līdz 19.VII www.festivalbaltica.com

Balalaikas pārvērtības

Introvertās mākslas festivāla Ad lucem atklāšanas koncertā 21. jūlijā Rīgas Kongresu namā uzstāsies balalaikas virtuozs Aleksejs Arhipovskis. Viņš izpildīs savas kompozīcijas un improvizācijas par dažādām tēmām. "Alekseja Arhipovska rokās balalaika skan pārmaiņus kā arfa, klavesīns, bandžo un visbeidzot – kā visu laiku un tautu stīgu instrumenti vienlaikus," tā viņu vērtē kritiķi. 22. jūlijā Rīgas Jēzus baznīcā Latvijas Radio koris Sigvarda Kļavas vadībā izpildīs Johana Sebastiāna Baha mūziku un pirmatskaņos divas daļas no katalāņu komponista Bernata Vivankosa speciāli šim ansamblim radīta jaundarba Requiem.

Ad lucem Rīgā, Siguldā un Ventspilī līdz 29.VII. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 12–40

Visi dzirksteļo

Ikšķilē notiks Operetes festivāls. Galā koncertā piedalīsies Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Nauris Indzeris, Alisa Zinovjeva, Jolanta Strikaite, Dainis Skutelis, dejotāji un orķestris. Skanēs latviešu un pasaules klasiķu dziesmas, ārijas, dueti, ansambļi un dejas no Arvīda Žilinska, Elgas Īgenbergas, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Johana Štrausa, Imres Kālmāna un Franča Lehāra darbiem.

Operete Ikšķiles brīvdabas estrādē 18.VII plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja