Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koncerts pirms jubilejas. Egils Siliņš un LNSO uzstāsies Cēsīs un Rēzeknē

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) kopā ar basbaritonu Egilu Siliņu 10. decembrī uzstāsies koncertzālē Cēsis un 11. decembrī Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē

Uz skatuves kāps arī soprāns Liene Kinča, tenors Mihails Čuļpajevs, bass Edgars Ošleja un Valsts akadēmiskais koris Latvija. Publika dzirdēs Latvijā reti atskaņoto Sergeja Rahmaņinova operu Aļeko, kā arī Franča Šūberta un Gustava Mālera dziesmas. Pie diriģenta pults stāsies Andris Poga. Koncerts Cēsīs un Rēzeknē notiks neilgi pirms Egila Siliņa 60 gadu jubilejas, ko viņš svinēs 14. decembrī.

"Jau vairāku gadu garumā, regulāri sadarbojoties ar Egilu Siliņu dažādu stilu un komponistu mūzikā, vienmēr esmu ļoti augstu vērtējis viņa profesionalitāti un pieredzi, kas gūta, uzstājoties pasaules vadošajos opernamos. Vai tas būtu Vāgners, Šostakovičs vai Verdi – izteiksme, stabilitāte un vokālās krāsas pārliecina. Atskaņot Rahmaņinova viencēlienu Aļeko ar Egilu Siliņu titullomā ir sena radoša iecere, kurai nu lemts piepildīties, turklāt divu brīnišķīgu koncertzāļu akustikā. Gaidu ar nepacietību," uzsver diriģents Andris Poga. 

Latvijas dziedātāju zvaigznāja lepnums Egils Siliņš pasaules slavu ieguva 1996. gadā, Vīnes Tautas operā izpildot Mefistofeļa lomu Šarla Guno operā Fausts. Pēcāk 2003. gadā ar titullomu operā Klīstošais holandietis un Votāna lomu operās Reinas zelts, Valkīra un Zīgfrīds sevi apliecinājis kā izcils Riharda Vāgnera opermūzikas interprets. Egils Siliņš ir Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts (1996, 2003 un 2014) un Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks (2008). 

Koncerti Cēsīs un Rēzeknē nav Egila Siliņa un LNSO pirmā sadarbībā. Šoreiz mūziķi satiksies romantisma un smalkas lirikas apdvestajās Franča Šūberta un Gustava Mālera dziesmās, kā arī atskaņojot pirmo no Sergeja Rahmaņinova operām – Aļeko, kuru komponists radījis kā diplomdarbu Maskavas konservatorijā. Opera uzreiz guva plašu atzinību profesoru un klausītāju vidū un nodrošināja labu tālāko ceļu jaunajam skaņradim, kas meklēja un atrada savu individuālo rokrakstu un muzikālo izteiksmi. Latvijā opera Aļeko pirmo reizi tika uzvesta 1932. gadā, pēdējais līdzšinējais iestudējums tapis 1971. gadā. Šoreiz operas atgriešanās Latvijā notiks koncertizpildījuma formātā.

"Opera Aļeko ir pilna mīlestības, kaisles un greizsirdības, un tā noteikti ir jādzird klātienē. Koncertā to papildinās Šūberta un Mālera dziesmas ar orķestra pavadījumu," saka Egils Siliņš. 

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja