Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Krievu romanču cikls Rīgas biržā

No 23. novembra līdz 14. decembrim izstādes Sudraba laikmets. Krievu māksla no Baltijas valstu kolekcijām. 1890–1930 laikā Mākslas muzejs Rīgas Birža aicina apmeklēt izstādei veltītos muzikālos salonus – krievu romanču koncertu ciklu, kuros piedalīsies Latvijā iecienītākie krievu romanču izpildītāji, informē muzeja pārstāvji.

Pirmais koncerts notiks 23. novembrī plkst. 19, kad MMRB Jūgenda salonā uzstāsies Jaunā Rīgas teātra aktrise Anta Eņģele ģitārspēles meistara Ivara Hermaņa pavadījumā. Antas un Ivara duetu raksturo ļoti izjusts un sirsnīgs skanējums. Klausītāji koncerta laikā uzzinās arī daudz dažādu faktu par dziesmu tapšanu un to autoru likteņiem.30. novembrī plkst. 19 salonā koncertēs Latvijas Nacionālās operas soliste Evita Zālīte duetā ar pianisti Santu Jākobsoni.7. decembrī plkst 19 apmeklētājiem tiks piedāvāti komponista Viļņa Punkas skaņdarbi ar izcilo krievu dzejnieku M. Ļermontova un A. Puškina dzeju. Pie klavierēm pianists Māris Žagars, dzied komponists Vilnis Punka un dziedātāja Anastasija.14. decembrī plkst. 19 koncertu ciklu noslēgs operdziedātājs Sergejs Martinovs kopā ar pianistu Ventu Zilbertu. Krievu romances mākslinieka radošajā darbībā ieņem īpašu vietu, jo "tās aizskar dvēseles dziļākās un smalkākās stīgas. Smeldzīga melodija savienojumā ar dažreiz vienkāršu, bet vienmēr patiesu dzeju atvieglo sirdi un samierina ar dzīves skarbo ikdienu. Tās ļauj saplūst ar klausītājiem vienā veselā „pasaules dvēselē”, kas ir augstākā komunicēšanas pakāpe – laime!"

No 2. novembra Mākslas muzejā Rīgas Birža (MMRB) ir apskatāma izstāde Sudraba laikmets. Krievu māksla no Baltijas valstu kolekcijām. 1890–1930, kas atspoguļo īsu, bet spilgtu krievu mākslas uzplaukuma periodu, ko nosacīti dēvē par sudraba laikmetu. Lai radītu plašāku un emocionālāku 19. un 20. gadsimta mijas fonu, Rīgas Biržas muzikālajos salonos rudens un ziemas vakaros apmeklētājiem būs iespēja pie vīna glāzes baudīt vizuālās mākslas, dzejas un mūzikas pērles.

Biļešu cena: pieaugušiem - Ls 5; studentiem, pensionāriem - Ls 3. Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 30 sēdvietas). Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā MMRB kasē.

Iegādājoties biļeti uz kādu no muzikālajiem saloniem, muzejs piedāvā iespēju pirms koncerta apmeklēt izstādi Sudraba laikmets, kur līdzās Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijas darbiem var skatīt Aleksandra Benuā, Mihaila Vrubela, Filipa Maļavina, Nikolaja Rēriha, Valentīna Serova, Konstantīna Somova, Pāvela Kuzņecova, Natālijas Gončarovas, Mihaila Larionova un citu mākslinieku izcilus daiļrades paraugus no Lietuvas un Igaunijas muzeju krājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja