Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laiks kamermūzikai Doles salas parkā

Daugavas muzejs atkal gaida klasiskās mūzikas cienītājus.

Turpinot iesākto tradīciju, nu jau sesto gadu parkā Daugavas upes krastā iepretim Daugavas muzejam klausītājus gaida kamermūzikas intīmā muzikālā pasaule. Atšķirībā no citiem gadiem šovasar gan ir tikai viens koncerts – 20. augustā plkst. 16, toties tā būs iespēja baudīt skaistu, kvalitatīvu un rūpīgi pārdomātu koncertprogrammu, kurā piedalīsies gan mūziķi, kuri Doles muižas parkā jau reiz ir spēlējuši, gan arī varēs iepazīties ar jauniem māksliniekiem. Uz pasākumu tiek organizēts arī autobuss. Tas aties no Salaspils kultūras nama Enerģētiķis plkst. 14.45 (atpakaļ – 18.55), kā arī no Rīgas Latviešu biedrības nama plkst. 14.15 (atpakaļ – 18.30).

"Priecāsimies koncertā redzēt gan ilggadējos apmeklētājus, gan aicinām arī citus kamermūzikas cienītājus izbaudīt īpašo Doles muižas atmosfēru. Koncertprogrammu ar ārzemju un latviešu komponistu darbiem izpildīs četri publikas iemīļoti mūzikas profesionāļi, turklāt klarnetists Egīls Šēfers šoreiz, papildus klarnetes spēlei, būs arī koncerta vadītājs, ļaujot visiem apmeklētājiem izprast skaņdarbus arī no pašu mūziķu skatpunkta," notikuma gaisotni ieskicē Doles kamermūzikas koncertu iniciatore un dvēsele Anita Pāže, kura Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā izaudzinājusi veselu plejādi izcilu pianistu. Viņu vidū ir arī gaidāmā koncerta dalībnieks, daudzu starptautisku konkursu uzvarētājs Rūdolfs Vanks, kurš tagad pats ir Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas klavierspēles skolotājs un arī kameransambļa Fratres trio mūziķis. 

Doles salā varēs atkal dzirdēt izcilo Ievas Paršas mecosprānu. Izcilā operdziedātāja, kura arī koncertos mūzikas tēlus izdzīvo kā spilgta aktrise, 2008. gadā saņēma Lielo mūzikas balvu par latviešu komponistu solodziesmu un eksperimentālās vokālās lirikas pirmatskaņojumiem. Šoreiz viņa izvēlējusies norvēģu nacionālromantisma klasiķa Edvarda Grīga dziesmas, savukārt latviešu mūzikas klasiku pārstāvēs Jāzepa Mediņa Sapņojums. Tā iznācis, ka Pētera Plakida (1947–2017) rūpīgi izauklētā opusu izlase izskanēs nule kā aizsaulē aizgājušā autora, kompozīcijas un kamermuzicēšanas meistara piemiņai. Līdzās Plakida dziesmām ar K. Skujenieka, N. Kalnas un O. Vācieša vārdiem izskanēs viņa jaunu ceļu meklējumi kamermūzikā – Divas etīdes balsij bez pavadījuma un viens pavadījums bez dziedājuma.

Pie viena no romantiskākajiem instrumentiem – čella – visos šīs muzikālās pēcpusdienas ansambļos būs redzams Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Ēriks Kiršfelds. Viņš ir Spīķeru stīgu kvarteta un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķis, 2009. gadā novērtēts ar Lielo mūzikas balvu par izcilu darbu ansamblī. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja