Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Laime un gadalaiki barokālā skanējumā

Senās mūzikas festivāls piedāvās baroka mūzikas pērles

24. Starptautiskais senās mūzikas festivāls no 12. līdz 14. jūlijam Rīgā un Rundālē piedāvā klausītājiem itāļu, vācu un angļu baroka mūziku, kā arī spāņu un flāmu vecmeistaru darbus.

Koncertos uzstāsies spilgti solisti un ansambļi – Jūlija Ležņeva, Elīna Šimkus, kontrtenors Sergejs Jēgers, pasaulslavenais čellists Miša Maiskis, klavesīniste Ieva Saliete, vijolnieks Dmitrijs Siņkovskis, senās mūzikas ansamblis no Šveices Fantasia Ficta, baroka orķestris Collegium Musicum Riga, kā arī kamerorķestri Kremerata Baltica un Maskavas virtuozi. Arī šogad festivāla noslēgumā Rundāles pils parkā skanēs populārais Antonio Vivaldi vijoļkoncertu cikls Gadalaiki, savukārt mazie klausītāji varēs piedalīties pasakas uzvedumā Laimes bērns.

Festivālu 12. jūlijā Mazajā ģildē atklās mūsu lieliskais soprāns Elīna Šimkus, kura turpinās mūs iepazīstināt ar interesantiem citzemju senās mūzikas ansambļiem, viņas sadarbības partneriem. Šoreiz tas ir Fantasia Ficta no Šveices, kuru pirms diviem gadiem izveidoja seši Ženēvas Mūzikas augstskolas absolventi.

Šodien viņi jau ir viens no interesantākajiem jaunajiem vārdiem senās mūzikas pasaulē. Kopīgajā programmā dzīvespriecīgā skanējumā savīsies itāļu un angļu baroka mūzikas pērles, tostarp lielmeistaru Karlo Džezualdo, Klaudio Monteverdi un Henrija Pērsela skaņdarbi. Nākamajā vakarā, 13. jūlijā, Lielajā ģildē koncertā Vivaldi un Hendeļa operārijas orķestris Sinfonietta Rīga satiksies ar vienu no spilgtākajām Eiropas baroka mūzikas balsīm Jūliju Ļežņevu, kā arī ar krievu vijolnieku, kontrtenoru un diriģentu Dmitriju Siņkovski.

Rundāles pils diena, 14. jūlijs, ko plkst. 22 noslēgs Vivaldi Gadalaiki kamerorķestra Kremerata Baltica un Dmitrija Siņkovska sniegumā, kā arī čellista Miša Maiska un slaveno Maskavas virtuozu uzstāšanās Antonio Vivaldi un Luidži Bokerīni programmā, sāksies Baltajā zālē plkst. 13 ar muzikālu uzvedumu Laimes bērns, kura varonim jātiek galā gan ar laupītājiem, gan Velnu un Velna vecmāmuļu. Lai iesaistītos pasakā, kopā ar Māra Kupča vadītajiem baroka mūzikas kolektīviem, solistiem Rinaldu Kandalincevu, Ansi Bētiņu, Sergeju Jēgeru, Ilonu Bageli un Rīgas Horeogrāfijas un Rīgas Doma kora skolas audzēkņiem jānāk grimēties pils pagalmā no plkst. 11.30.

Savā solo programmā pils Zelta zālē plkst. 18 senās mūzikas ansamblis Fantasia Ficta no Šveices atskaņos spāņu, itāļu, franču un flāmu renesanses meistardarbus – līksmas un trakulīgi straujas, kā arī svinīgas un cēlas dejas. Plkst. 20 Baltajā zālē muzicēs Sergejs Jēgers, traversflautiste Maija Kļaviņa un Collegium Musicum Riga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja