Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas Radio koris dodas koncertturnejā uz Amsterdamu

Februāra sākumā Latvijas Radio koris dosies koncertturnejā uz Nīderlandi, kur 7., 8., 9. un 10. februārī sniegs četrus koncertus slavenajā Amsterdamas "Concertgebouw" Lielajā zālē. Koncerta programmā Valentīna Silvestrova "Diptihons" Sigvarda Kļavas vadībā, kā arī Volfganga Amadeja Mocarta "Rekviēms" ar Nīderlandes kamerorķestra galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju Jakovu Kreicbergu pie diriģenta pults, informē Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Vasermane.

Koncertos piedalīsies pasaules klases solisti: viena no šobrīd vadošajiem dāņu soprāniem Henriete Bonde-Hansena, horvātu mecosoprāns, lieliska baroka mūzikas interprete Renāte Pokupica, Londonas Konventgārdenas, Frankfurtes, Minhenes un Bavārijas operu solists, lietuviešu tenors Edgars Montvids un Nīderlandes operas solists, vācu bass Georgs Capenfelds.

Arī Jakova Kreicberga vārds saistībā ar latviešu mūziku izskanējis vairākkārt - 1999. Londonas Alberta zālē Kreicbergs pirmatskaņoja Pētera Vaska Otro simfoniju, bet kopā ar Pitsburgas simfonisko orķestri viņš lasījumā skanēja Artura Maskata "Tango".

"Koncertēt Amsterdamas "Concertgebouw" ir katra mūziķa sapnis" - tā Sigvards Kļava. Koncertzāle pasaulē slavena gan ar bagāto vēsturi, akustiskajām un arhitektoniskajām īpašībām, gan arī programmu augstvērtīgo kvalitāti un daudzveidību. No Latvijas kolektīviem šajā zālē līdz šim uzstājies tikai orķestris "Kremerata Baltica". Savukārt februāra koncertu piedāvājumā "Concertgebouw" mājas lapā līdzās Latvijas Radio korim lasām arī Marisa Jansona vārdu - trīs dienas pirms Latvijas Radio kora koncerta, maestro Mariss Jansons "Concertgebouw" Lielajā zālē kopā ar Karalisko "Concertgebouw" orķestri sniegs Šostakoviča un Vāgnera opusu lasījumus.

Nīderlandes koncertturnejas turpinājumā Latvijas Radio koris dosies uz Roterdamu, kur uzstāsies Roterdamas koncertu un kongresu ēkā De Doelen un Sv. Laurenca baznīcā. De Doelen Lielajā zālē skanēs Mocarta "Rekviēms" un Silvestrova "Diptihons", savukārt, Sv. Laurenca baznīcā koris dziedās Alfrēda Šnitkes "Grēksūdzes psalmus" (Psalms of Repentance) ko diriģēs Sigvards Kļava, kā arī Gevina Braiersa "Kadmana rekviēmu" (Cadman Requiem) un Olivjē Mesiāna "Piecus dziedājumus" (Cinq rechants) Kaspara Putniņa vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja