Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielā Piektdiena Dzintaru koncertzālē

Koris Kamēr... piedāvā latviešu sakrālās mūzikas programmu

Jauniešu koris Kamēr... un diriģents Jānis Liepiņš aicina uz latviešu sakrālās mūzikas koncertu Dzintaru koncertzālē Lielajā Piektdienā, 30. martā, plkst. 18. Kopā ar soprānu Lauru Teivāni, ērģelnieci Rutu Kaprāni un vijolnieku Konstantīnu Paturski viņi atskaņos Pētera Vaska, Georga Pelēča, Pētera Plakida, Artura Maskata, Ērika Ešenvalda, Zigmara Liepiņa un Jāņa Lūsēna sakrālās kormūzikas pērles.

"Mūsu sadarbība ar Dzintaru koncertzāli sākās pagājušajā gadā, kad koncertzāles vadība mūs uzaicināja Lielajā Piektdienā izpildīt Džona Ratera Rekviēmu, bet pārējo repertuāru varējām izvēlēties paši. Šogad mūs uzaicināja dziedāt Lielajā Piektdienā atkal. Šoreiz koncerta rīkotāju vēlme bija, lai mēs atskaņotu Jāņa Lūsēna Diatonisko kantāti, bet pārējais programmas saturs – pēc mūsu skatījuma. Izveidojām skaistu latviešu mūzikas programmu, kurā kopā ar mums piedalīsies ērģelniece Ruta Kaprāne (viņa spēlēs digitālās ērģeles), vijolnieks Konstantīns Paturskis un soprāns Laura Teivāne," stāsta kora Kamēr... vadītājs un gaidāmā koncerta diriģents Jānis Liepiņš.

"Sapratām, ka šai dienai ļoti labi varam pieskaņot latviešu mūziku. Daļa darbu mūsu repertuārā jau bija – piemēram, no Georga Pelēča un Pētera Plakida mūzikai veltītā jaunā CD, ko laidām klajā pagājušā gada decembrī. Nodziedāsim arī divus darbus no Pētera Vaska autorkoncerta, kuru gatavojam jaunajam festivālam Pētera Vaska mūzikas aprīlis Cēsīs," atklāj Jānis Liepiņš. Lielās Piektdienas koncerta pirmā daļa būs vairāk garīga rakstura kompozīciju, bet otrā daļa pieskarsies mīlestības tēmai. Laura Teivāne, kura Zigmara Liepiņa operas Turaidas Roze iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā dzied Maijas lomu, izpildīs viņas āriju Nekas vairs nebaida. "Aranžējums ērģeļu pavadījumā gan ir mūsu pašu radīts," diriģents piebilst.

"Man liekas, ka būs ļoti skaisti. Šī koncertzāle man ļoti patīk. Tur ir ļoti laba akustika gan korim, gan klausītājiem. Tas daudz ko dod, un atmosfēra ir ļoti patīkama, tik jauka un silta. Mūsu koncertā Dzintaru koncertzālē cilvēki varēs atrast mieru, mirkli pārdomām. Skanēs mierīga, pārdomu pilna mūzika un skaistas melodijas. Tas būs koncerts, kur varēs pasēdēt, pabaudīt, pabūt ar sevi. Pirms tam var pabūt dabā, pie jūras." Diriģentam pašam šī būs muzikāla pietura ceļā uz laukiem, kurp šopavasar viņš dosies pirmo reizi.

Pēc Lieldienām Jānim Liepiņam un koristiem atkal būs darba pilnas rokas, gatavojot Kamēr... īpašo projektu – māksliniekam, kora ilggadējam draugam un radošas sadarbības partnerim Ilmāram Blumbergam veltītu koncertu–izstādi Kalpotājs. Tā notiks 23. un 24. maijā Rīgas mākslas telpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja