Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LNSO Frankfurtē atklās Eiropas Kultūras dienas

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 16. oktobrī Frankfurtē atklās Eiropas Centrālās bankas rīkotās Eiropas Kultūras dienas, kas šogad veltītas Latvijai, informēja orķestra pārstāve Sondra Lāce.

Frankfurtē mēneša garumā paredzēta Latvijas kultūras vērtību izrādīšana. Pārstāvēto kultūras jomu skaitā ir mūzika, literatūra, teātris, fotogrāfija, kino, arhitektūra, kā arī programma bērniem.

Kultūras dienu atklāšanas koncertā muzicēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Valsts Akadēmiskais koris Latvija, diriģents Ainārs Rubiķis un spožie jaunās paaudzes instrumentālisti  - vijolniece Baiba Skride un pianists Reinis Zariņš. Klausītāji dosies latviešu mūzikas piepildītā ceļojumā no Emīla Dārziņa Melanholiskā valša un Pētera Barisona Latvju rapsodijas ar virtuozā latviešu pianista Reiņa Zariņa solo, cauri Introdukcijai un Rondo capriccioso pasaulslavenās vijolnieces Baibas Skrides interpretācijā, līdz pat Valsts akadēmiskā kora Latvija sniegumam Ērika Ešenvalda, Aldoņa Kalniņa un Jāzepa Vītola a cappella kordziesmās. Savukārt par Riharda Vāgnera Rīgā pavadītajiem gadiem atgādinās operas Rienci uvertīra. Koncerta "saldēdiens" -  Latvijas komponista Riharda Dubras monumentālais godinājums Kungam Te Deum, kas saņēmis Lielo Mūzikas balvu 2003. Tas ir iespaidīgs jaunromantisma garā ieturēts sakrāls vokālinstrumentāls darbs, un tieši Frankfurtē notiks šī lieliskā opusa otrās redakcijas pasaules pirmatskaņojums.

Šī koncerta programma būs dzirdama arī Rīgā jau 18. oktobra vakarā Lielajā ģildē. Pirms koncerta no plkst. 18 Lielās ģildes Baltajā zālē koncerta apmeklētājiem būs iespēja kopā ar LNSO māksliniecisko padomnieku Andri Vecumnieku un mūzikas žurnālistu Orestu Silabriedi piedalīties sarunā par vērtībām – latviskām, aizejošām, jaunatgūtām, kā arī par šo vērtību transformācijām jaunā kvalitātē.

Biļetes pieejamas Lielās ģildes biļešu kasē, Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja