Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

LNSO publiskā ģenerālmēģinājumā spēlēs Japānas koncertturnejas programmu

2010. gada sākumā no 18. janvāra līdz 1.februārim Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) dosies koncertu turnejā uz Japānu, kurā uzstāsies 12 Japānas koncertzālēs japāņu diriģentes Tomomi Nišimoto vadībā. Pirms došanās ceļā LNSO piedāvā noklausīties vieskoncertiem sagatavoto programmu koncertā 8.

janvārī plkst. 19.30 Lielajā Ģildē, informēja LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka. Koncertā skanēs trīs krievu klasiķa Pētera Čaikovska skaņdarbi – uvertīra-fantāzija „Romeo un Džuljeta”, Vijoļkoncerts un Ceturtā simfonija. Kā solists šajā koncertā uzstāsies viens no starptautiski pazīstamākajiem krievu jaunās paaudzes vijolniekiem Saša Roždestvenskis, kurš kopā ar orķestri muzicēs arī koncertos Japānā. Kā pastāstīja Mārtiņš Pučka, LNSO koncertceļojumā uz Japānu dodas pēc japāņu koncertaģentūras „Samon Promotion” ielūguma un sniegs 12 koncertus 11 Japānas pilsētās, tostarp tādās slavenās koncertzālēs kā Suntory Main Hall un Tokyo Opera City Tokijā, The Symphony Hall Osakā un Kioto Main Concert Hall. "Ar lepnumu varam apgalvot, ka lielākā daļa no plānotajiem LNSO koncertiem Japānā ir izpārdoti," vēstīja M.Pučka.Orķestri turnejā Japānā un arī koncertā Rīgā diriģēs jaunā Japānas zvaigzne – diriģente Tomomi Nišimoto, kura guvusi atzinību ne vien dzimtajā Japānā, bet arī Krievijā un Eiropā. Diriģente Tomomi Nišimoto dzimusi Osakā, Japānā, 1994. gadā beigusi Osakas Mūzikas koledžu, bet pēc tam baudījusi krievu diriģēšanas skolu, turpinot studijas Pēterburgas Nacionālajā mūzikas skolā pie Viktora Fedotova un Iļjas Musina. Jaunā diriģente ieguvusi dažādas mūzikas balvas Japānā. Viņas orķestra debija notika 1997. gadā ar Kioto simfonisko orķestri, kopš tā laika viņa sadarbojas ar visiem lielākajiem Japānas orķestriem un ir kļuvusi par vienu no Japānas mūzikas slavenākajiem jaunajiem vārdiem pasaulē. Diriģente daudz strādājusi arī ar orķestriem Krievijā - ar Pēterburgas filharmonisko orķestri, Pēterburgas Radio simfonisko orķestri, Maskavas simfonisko orķestri un Čaikovska fonda Krievijas simfonisko orķestri, kuram kopš 2004. gada ir mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģente.

Koncerta solists Saša Roždestvenskis ir viens no starptautiski pazīstamākajiem krievu jaunās paaudzes vijolniekiem. Viņš mācījies Maskavas Valsts konservatorijā, Parīzes konservatorijā un Londonas Karaliskajā mūzikas koledžā, bet starptautiski pazīstams kļuvis, strādājot ar Bavārijas Valsts orķestri, Bostonas, Detroitas un Toronto simfoniskajiem orķestriem ASV, Eiropas kamerorķestri, Vācijas, Londonas, Prāgas simfoniskajiem orķestriem, Francijas Radio filharmonisko orķestri, Izraēlas filharmonisko orķestri, Beļģijas "Het Residentie" orķestri,  La Scala orķestri, Karalisko filharmonisko orķestri, "Tonhalles" orķestri Cīrihē un daudziem citiem. Mūziķis sadarbojies arī daudziem izciliem diriģentiem – Aleksandru Aņisimovu, Juriju Bašmetu, Juriju Simonovu, Genādiju Roždestveski, Vladimiru Spivakovu, Martinu Zīghartu un daudziem citiem. Mūziķis ierakstījis jau vairākus CD firmās Thesis" un "Chandos". Vijolnieka repertuārā līdzaš klasikai ir ļoti daudz laikmetīgās mūzikas, viņš aizrāvies arī ar Latīņamerikas tradicionālo mūziku un  spēlē instrumentālajā grupās "Ambar" un "Paris Gotan Trio".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja