Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Mainīts solists un programma LNSO Japānas turnejas koncerta ģenerālmēģinājumā

Viessolista, Krievijas vijolnieka Sašas Roždestvenska veselības problēmu dēļ mainīts gan solists, gan daļēji arī programma Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra gaidāmās Japānas turnejas koncerta ģenerālmēģinājumā Rīgā, kas šovakar, 8.janvārī, notiks Lielajā ģildē, pavēstīja LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.  

Pirms došanās koncertu turnejā uz Japānu šovakar Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) piedāvā Latvijas klausītājiem novērtēt daļu no vieskoncertiem sagatavotās programmas publiskajā ģenerālmēģinājumā. To diriģēs japāņu diriģente Tomomi Nišimoto.

Koncertā Rīgā, kā iepriekš solīts, skanēs krievu klasiķa Pētera Čaikovska skaņdarbi – uvertīra-fantāzija „Romeo un Džuljeta” un dramatiskā Ceturtā simfonija. Savukārt saslimušā Krievijas vijolnieka vietā un viņa izpildījumā iepriekš plānotā P.Čaikovska vijoļkoncerta vietā solists būs jaunais Latvijas pianists, vairāku starptautisko konkursu laureāts Andrejs Osokins, kurš atskaņos Sergeja Rahmaņinova 2.koncertu klavierēm ar orķestri. Arī S.Rahmaņinova klavierkoncerts ir iekļauts Japānas koncertbrauciena programmā, taču Japānā solists būs jaunais, ASV dzīvojošais korejiešu pianists Wonny Song, kuram jau ir vērienīga starptautiskā karjera, īpaši ASV un Kanādā. 

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Japānā koncertēsno 18.janvāra līdz 1.februārim japāņu diriģentes Tomomi Nišimoto vadībā. Turnejai sagatavotas divas atšķirīgas koncertprogrammas, kurās ir P.Čaikovska, S.Rahmaņinova un J.Brāmsa skaņdarbi.

Kā solisti šajā turnejā mūsu orķestrim piebiedrosies divi starptautiski pazīstami jaunie mūziķi - viens no pazīstamākajiem Krievijas jaunās paaudzes vijolniekiem Saša Roždestvenskis un korejiešu pianists Wonny Song.

LNSO uz Japānu dodas pēc japāņu koncertaģentūras „Samon Promotion” ielūguma un sniegs 12 koncertus 11 Japānas pilsētās, arī tādās slavenās koncertzālēs kā "Suntory Main Hal"l un "Tokyo Opera City" Tokijā, "The Symphony Hall" Osakā un "Kioto Main Concert Hall", atgādināja M.Pučka. Lielākā daļa no plānotajiem LNSO koncertiem Japānā jau ir izpārdoti.








Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja