Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Manu Katče ar savu džeza projektu – pirmo reizi Rīgā!

28. maijā plkst. 19 Lielajā ģildē uzstāsies franču bundzinieks Manu Katče, ar kuru kopā muzicēs britu džeza pianists Džims Vatsons, norvēģu saksofonists Tore Brunborgs un itāļu trompetists Luka Akvino, informē koncerta organizatori.

Dažkārt Manu Katči sauc par aizmirsto varoni. Viņš reti parādās uz mūzikas žurnālu vākiem, bet ir ārkārtīgi populārs starp slaveniem mūziķiem, kuri visi kā viens atzinuši viņa galveno talantu – prasmi ar stilu un kaisli sajaukt dažādus muzikālus stilus. Ļoti bieži viņu darbus glābj tieši Manu meistarīgie ritma zīmējumi.

Fakts, ka Manu bungu skanējams ir neatkārtojams, padara viņu īpašu. Tādu nav daudz, piemēram, Fils Kolins, Džims Keltners, Vinnijs Kolajuta, bet Manu starp viņiem visiem atšķiras ar savu stilu. To imitēt nav jēgas, jo tas pārsvarā bāzējas uz muzikalitāti, viņš redz spēli ar bungām kā ainavas krāsošanu. Skaņas Manu ir kā krāsas. Viņš otu vietā izmanto bungu vālītes un bungu komplektu kā krāsu paleti. Tāpat kā gleznošanā viegli otas triepieni ir nozīmīgi kontrasta veidošanā, viņam patīk izmantot splešus, lai piedotu krāsu savai spēlei. Kā saka Manu pats: "Es jau sen uzskatu, ka sitaminstrumentus jāizmanto kā melodiskus instrumentus - tāpat kā klavieres. Pateicoties manai izglītībai (klasiskā perkusija), es pārvaldu stilu, kas ir netradicionāls. Es dodu priekšroku melodijas pasvītrošanai."

Manu Katčes starptautiskā karjera sākās ar Pītera Gabiela uzaicinājumu ierakstīt albumu So. Tieši 80. gados Manu pamanīja tā laika slavenie popa un roka izpildītāji, un kopš tā brīža viņš ir ierakstījis kopā albumus un uzstājies ar Stingu, Dire Straits, Tears for Frears, Polu Jangu, Džo Satriani, Janu Garbareku un daudziem citiem.

Manu nodarbina sevi arī pats, rudenī iznāca viņa ceturtais džeza albums ar nosaukumu Manu Katche, jo nekas cits nesniedz tādu piepildījumu kā dzirdēt savas dziesmas pilnīgumu grupas izpildījumā melodijai, kas sarakstīta uz klavierēm kādā mazā Francijas stūrītī.

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs un internetā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja