Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mežragu varenā jauda vienotā korī

Latvijas orķestru mežradznieki tiksies uz skatuves Liepājā

Liepājā gaidāms patiesi unikāls koncerts – koncertzālē Lielais dzintars uz vienas skatuves 14. septembrī plkst. 18 tiksies visu Latvijas vadošo orķestru mežradznieki. Tie būs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra, protams, arī mājinieku, šī notikuma iniciatoru – Liepājas Simfoniskā orķestra –, kā arī kamerorķestra Sinfonietta Rīga un pūtēju orķestra Rīga mūziķi. Koncertu vadīs politiķis Ivars Ijabs, kurš savulaik, vēl pirms pievēršanās politoloģijai, bijis mežradznieks Liepājas Simfoniskajā orķestrī. Vienīgi Guntis Kuzma, kurš būs pie diriģenta pults, nenāk no mežradznieku brālības – viņš, kā zināms, ir viens no Latvijas spožākajiem klarnetistiem.

"Īsteni mežradznieku svētki Liepājas koncertzālē Lielais dzintars – bieži tādus nepiedzīvot," īsi un kodolīgi saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis. Programmā ar mežragiem piemītošo vareno jaudu varēs baudīt visu laiku mūziku – sākot no baroka līdz pat kino mūzikai un džezam. Programmā Ežēna Bocas, Volfganga Amadeja Mocarta, Johannesa Brāmsa, Ennio Morikones, leģendārās rokgrupas Queen solista Fredija Merkūrija, Rodžera Hārveja, Deivida Arnolda skaņdarbi. Mūziķi uzstāsies visdažādākajos sastāvos, no kuriem plašākie – līdz pat 25 mežragu korim – muzicēs diriģenta Gunta Kuzmas vadībā. Pilnasinīgākam skanējumam ir pieaicināti arī draugi – ritma grupa un pianists.

Dalībnieku vidū būs arī pagaidām vienīgais Latvijā regulāri koncertējošais mežradznieku ansamblis – Liepājas mežragu kvartets. Tā sastāvā muzicē Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi Edgars Kalniņš, Aivars Vadonis, Mārcis Auziņš un šī koncerta iniciators – pieredzējušais mežragu grupas koncertmeistars Ingus Novicāns, kuram tikko, 6. septembrī, apritēja piecdesmit gadu jubileja. Profesionāls mežradznieks un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķis viņš ir jau kopš 1999. gada, bet kopš tūkstošgažu mijas ir šī orķestra mežragu grupas koncertmeistars. 

"Tā tomēr ir mana kolēģa un drauga Edgara Ruģeļa ideja, es esmu tikai iemesls. Viņš teica: jāsvin!" – stāsta Ingus Novicāns. "Kopā būsim 25 cilvēki. Šī nav jauna ideja. Pirms pieciem gadiem Viesturs Vārdaunis pulcēja mežradzniekus uz savu jubileju Rīgā. Nav viegli visus savākt. Piemēram, operā tajā vakarā ir izrāde... Toties Rīga būs pilnā komplektā. Piektdien būs divi pamatīgi mēģinājumi. Viens mēģinājums jau bija Rīgā augusta beigās, un man bija patīkams pārsteigums, ka visi bija ļoti gatavojušies." Savukārt Ivars Ijabs, atsaucies no Briseles, priecājas par gaidāmo iespēju atjaunot cilvēciskos kontaktus ar draugiem, bijušajiem kolēģiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja