Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No ziemas atvadāmies ar tango

Aija Vītoliņa jaunajā koncertprogrammā atgriežas dienvidos

Lai arī ir tik daudz dažādu tango novirzienu, tā ir mūzika, dziesma vai deja, kas vienmēr fascinē. Daudziem tā uzdzen skumjas, citiem liek smaidīt, bet nevienu neatstāj vienaldzīgu. Tango ir silts, jo nāk no dienvidiem. Ne velti dziedātājas Aijas Vītoliņas un grupas Tango Sin Quinto jaunā programma, kas pie publikas dosies no 18. februāra, saucas Atgriezties dienvidos. "Tieši tāpēc, ka ir tik auksts laiks, mums gribas sasildīties," smaida Aija Vītoliņa. "Tango ir saules pieliets." 

Dziedātāja ir ļoti gandarīta, ka programmas koncerti nebūs tikai lielajās Latvijas pilsētās, bet skanēs kultūras namos arī citviet – Madonā (18. februārī), Talsos (23. februārī), Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis (24. februārī), Alūksnē (4. martā), Saldus Mūzikas un mākslas skolā (5. martā), arī Rīgā, kultūras pilī Ziemeļblāzma (8. martā), Ādažos (23. martā), Mārupē (26. martā). Gluži kā tāds ceļojums pretī pavasarim. Kas zina, varbūt martā jau piebalsos strazdi? 

Aija ar savu grupu Tango Sin Quinto šo programmu jau nospēlējusi mūzikas namā Daile. Tieši tad sapratuši, ka grib doties koncerttūrē, lai iepazīstinātu gan ar sevi, gan ar mūziku, ko izpilda. "Tāda koncerttūre grupas desmit gadu pastāvēšanas vēsturē ir pirmā, un mēs esam patīkami satraukti," saka Aija un smejas, ka būtu lieliski, ja koncerta laikā kāds zālē sāktu dejot.

Koncertā skanēs klasika – pagājušā gadsimta mūzika un dziesmas no tango karaļa Astora Pjacollas operas Maria de Buenos Aires, latino dziesminieces Jasminas Levi skaņdarbi, dziesmas no franču dīvas Edītes Piafas repertuāra, būs arī Galjāno un Ravela mūzika. "Mūzika nekad nenoveco, un tango modē ir vienmēr," saka Aija. Programmā skanēs grupas mīļākie skaņdarbi, kas, gadiem ritot, kopā priecājoties un skumstot, to visu izdzīvojot mūzikā, kļuvuši tuvi – no populāriem tango gabaliem līdz pavisam nepazīstamām, taču aizkustinošām latino mūzikas virziena kompozīcijām.

Grupa, kuras nosaukums tulkojumā nozīmē "tango bez piektā", ar šiem koncertiem atzīmē savu desmitgadi. Pirmsākumos Tango Sin Quinto veidoja kontrabasists Jānis Stafeckis, toreiz nebija ne bungu, ne vokāla. "Pirms desmit gadiem Viktors Runtulis salika šos cilvēkus kopā vienā projektā, un re, kas sanāca," rezumē Aija. Grupā šobrīd spēlē arī Artūrs Noviks (akordeons), Ainis Zavackis (sitamie instrumenti), Raimonds Melderis (vijole) un Romāns Vendiņš (klavieres).

"Un, kad punktiņš ar šiem koncertiem būs pielikts, tad varēs skatīties tālāk. Idejas jau ir. Jaunajā projektā būs oriģinālskaņdarbi, ko uzrakstījis Kārlis Lācis, Edgars Raginskis, Aivars Hermanis. Tie ir latviešu valodā – mums netipiski. Vasarā, kad visi būs mazliet brīvāki, visu konkretizēsim, un rudenī jau atrādīsim skatītājiem," sola dziedātāja. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja