Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ogres Mūzikas svētki, Egils Siliņš, Granāda

Ogres Mūzikas svētkos, kas kļuvuši par ogrēniešu un pilsētas viesu iemīļotu un emocionālu vasaras vidus tradīciju, arī šovasar dāsnā septiņu pasākumu virknē 3. un 4. jūlijā skanēs daudzveidīgas klasiskās, laikmetīgās, tautas un sakrālās mūzikas programmas, uzmirdzēs spilgtas mūzikas personības.

Astotie Ogres Mūzikas svētki 3. jūlija vakarā aizsāksies ar šī gada jubilāriem - Emīlam Dārziņam, Rainim un Aspazijai - veltītu koncertu Sapņu tālumā parkā pie Ogresgala tautas nama - kādreizējās Rozīšu dzīvojamās mājas tuvumā, kurā vienu no romantiskākajām savas dzīves vasarām vadījis komponists Emīls Dārziņš. Muzikālo programmu, kurā dziedās dzidrais mūsu Latvijas Nacionālās operas (LNO) soprāns Inga Šļubovska, tenors Raimonds Bramanis, muzicēs klavieru trio (pianists Mārtiņš Zilberts, vijolnieks Indulis Cintiņš, čelliste Dace Zālīte), kā arī Ogres lepnums, daudzu starptautisko konkursu laurus plūkusī vokālā grupa Anima Solla, jauktais koris Ogre un vīru koris Gaudeamus, ievadīs rakstnieces Noras Ikstenas īpaši šim vakaram radītā eseja Jāzep, tu esi mans prieks - veltījums Rainim autores lasījumā. Noslēgumā - Rozīšu balle grupas Undertango pavadījumā.

Sestdienas rītā, 4. jūlijā, plkst. 11 sakrālas mūzikas koncertā Lāsojiet debesis Ogres evaņģēliski luteriskajā baznīcā kopā ar jauno soprānu Jolantu Strikaiti muzicēs ērģelniece Kristīne Adamaite un saksofonists Artis Sīmanis repertuārā no J. S. Baha līdz Jurim Karlsonam, Kārlim Lācim un Jānim Lūsēnam.

Pēcpusdienā plkst. 18 pabaudīt kādreizējās kūrortpilsētas vasaras vakara gaisotni pie Kūrmājas aicinās Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupas sapņu komanda Dream Team, mudinot pasapņot par saulaino Itāliju un zvaigžņu apmirdzēto Holivudu.

Svētku kulminācija būs vērienīgs opermūzikas koncerts, kas sestdienas vakarā plkst. 20 sāksies Ogres Kultūras centra Lielajā zālē. LNO galvenā diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā skanēs Gaetāno Doniceti, Pjetro Maskanji, Džakomo Pučīni un Džuzepes Verdi skaistākās melodijas. Koncerta īpašo valdzinājumu veido izcilo Latvijas operdziedoņu LNO orķestra un labāko amatieru koru kopīgs sniegums. Viena no visvairāk gaidītajām ir pasaulē plaši pieprasītā basbaritona Egila Siliņa uzstāšanās. Viņš solījis nodziedāt arī slaveno Augustīna Laras Granādu. Koncertā uzstāsies soprāni Inga Šļubovska un Julianna Bavarska, mecosoprāni Ilona Bagele un Laura Grecka, tenori Raimonds Bramanis un Andris Ludvigs, jaunais baritons Kalvis Kalniņš, bass Rihards Mačanovskis. Svētku izskaņā uz Ogres upē izbūvētas skatuves saksofonists Arvīds Kazlausks un orķestra Simfonietta Rīga pūtēju kvintets uzburs nakts, ūdens un skaņu mistēriju pasaules tautu komponistu mūzikas programmā Eksotiskās dejas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja