Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Positivus" festivālā - "Muse" un "Scissor Sisters"

Festivālā "Positivus", kas šovasar norisināsies Salacgrīvā, spēlēs krāšņā un provokatīvā ASV grupa "Scissor Sisters" un ekscentriskie briti "Muse", trešdien apstiprināja festivāla rīkotāji. Tā kā festivālam izdevies piesaistīt tik plaši pazīstamus māksliniekus, festivāla organizatori apsver iespēju atteikties no iepriekš izsludinātajiem ierobežojumiem, kas paredzēja vienā festivāla dienā uzņemt ne vairāk kā 15 000 apmeklētāju.

Kopumā festivālā uzstāsies ap 60 mūziķu/ muzikālo apvienību.Gan "Muse", gan "Scissor Sisters" festivālā uzstāsies sestdien, 17.jūlijā. Šogad abas grupas uzstāsies arī vairākos pazīstamos ārzemju festivālos, to skaitā uz Glastonberijas festivāla galvenās skatuves.Briti “Muse” savus panākumus kaldinājuši pamazām, bet pamatīgi – 1994.gadā dibinātā grupa pēdējos gados bijusi viena no pieprasītākajām gan Eiropā, gan Ziemeļamerikā, iespējams, pateicoties sev tik raksturīgajai pašironijai, spējai apvienot glitterroka spozmi ar progresīvā roka skarbumu, kas jo īpaši izpaudās pēdējā albumā – “The Resistance”-, kas pozitīvi tika novērtēts arī Latvijas fanu vidū. “Muse” Latvijā jau ir pabijuši – 2007.gadā Metjū Belamijs ar biedriem uzstājās Arēnā Rīga. “Scissor Sisters” panākumu pamatā – robežu pārkāpšana un gandrīz vai jauna muzikāla stila radīšana, organiski apvienojot glemroku, disko mūziku un ne tik pieradinātu skanējumu. Lai arī nākuši no ASV, “Scissor Sisters” savu popularitāti ieguvuši tieši Eiropā. Jau debijas albuma, kas tika nosaukts pēc grupas vārda, singli Lielbritānijas topos iekļuva pirmajās vietās, savukārt otrais albums  “Ta – Dah” (populārākais singls “I Don’t Feel Like Dancing”, kas tapa sadarbībā ar Eltonu Džonu) grupai atnesa trīs prestižās “Brit Awards” kā labākajai starptautiskajai grupai, labākajai starptautiskajai debijai un starptautiskajam albumam – pirmā reize šo balvu pasniegšanas vēsturē. “Scissor Sisters” sadarbojušies ar vairākiem pasaulē pazīstamiem mūziķiem, to skaitā pirms koncertiem iesildījuši “U2”, “Depeche Mode” un “Duran Duran” (šo apvienību grupa sauc par vienu no saviem nozīmīgākajiem iedvesmotājiem). 28.jūnijā klajā nāks mūziķu apvienības jaunais albums "Night Work".

Rīkotāji trešdien paziņoja, ka no Latvijas grupām būs arī "Astro'n'out", Goran Gora, "Prince and the Crosby", "Triānas parks". Savukārt no ārvalstu viesiem vēl paziņoti "Stornoway", "And So I Watch You From Afar", "The Climbers", "Popidiot", "Happyendless", grupa no Krievijas "Everything is Made in China".


Tāpat festivāla rīkotāji apstiprināja, ka tajā šogad uzstāsies briti “The Gin Riots”, īri “Autumn Owls”, spāņi “Giulia y Los Tellarini” (viņi dzirdami arī Vudija Allena filmas “Vikija. Kristīne.Barselona” skaņu celiņā), indie izpildītāja īslandiete Kira Kira kopā ar pavadošo grupu, kurā mēdz spēlēt līdz septiņiem mūziķiem, igauņu/ ukraiņu folkgrupa “Svjata Vatra”, kā arī igauņu trio "Ewert And The Two Dragons" kas, kā jau vēstīja Diena.lv, to jau bija norādījuši savos MySpace.com profilos. To bija norādījusi arī soulmūzikas dziedātāja Lady Daisey, kā arī pašmāju “Mona De Bo”, taču viņu uzstāšanos festivālā organizatori pagaidām nav apstiprinājuši.

Šogad festivālā darbosies vairākas skatuves - galvenā jeb "Tele 2" skatuve, "Cēsu alus" skatuve, "Red Bull Music Academy" skatuve, bāra "I Love You" skatuve. "Nordea" kino notiks jau par tradīciju kļuvušie kino seansi, savukārt uz "Kušs Tuss" skatuves notiks teātra izrādes, cirka priekšnesumi, kā arī uzstāsies literāti. Iespējams, būs arī "Radio SWH" skatuve.

Festivāla teritorija būs sadalīta vairākās zonās, vietā, kur agrāk atradās ēdināšanas teltis, tagad būs "Positivus terase" ar bāru un modes preču tirdziņu, paredzētas arī jogas, pludmales zonas, Merrild telšu pilsētiņa, kā arī jauna ēdināšanas zona. Tiks uzstādītas mākslinieku veidotas instalācijas.

Biļetes pēc pirmo mākslinieku izziņošanas 28.aprīlī kļūs dārgākas - divu dienu biļete pēc pirmo galveno mākslinieku paziņošanas tikai pāris dienas maksās Ls 29,00, ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 32,50. Vēlāk vienas dienas biļetes cena - Ls 33.  Grupas biļetes uz abām festivāla dienām būs pieejamas pēc pirmo mākslinieku izziņošanas. "Positivus" festivāls šogad notiks 16.un 17.jūlijā Salacgrīvā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

POSITIVUS FESTIVĀLA 2010 apstiprinātie mākslinieki

MUSE (UK)

SCISSOR SISTERS (US)

AND SO I WATCH YOU FROM AFAR (IE)

ASTRO'N'OUT (LV)

AUTUMN OWLS (IE)

GIULIA Y LOS TELLARINI (ES)

HAPPYENDLESS (LT)

KIRA KIRA (IS)

POPIDIOT (EE)

PRINCE AND CROSBY (NYC)

STORNOWAY (UK)

SVJATA VATRA  (EE, UA)

THE CLIMBERS (UK)

THE GIN RIOTS (UK)

THE MISERABLE RICH (UK)

TRIĀNAS PARKS (LV)

VIDEO

Majors, Rudaks un Dambis par gaidāmo "Positivus"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja