Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgā koncertēs poļu un kanādiešu pianiste Aleksandra Streliska

Latvijas Radio 1. studijā 8. novembrī rudens koncertsērijā Art of Riga Jazz uzstāsies poļu un kanādiešu pianiste Aleksandra Streliska, kura tiek uzskatīta par modernās klasiskās mūzikas celmlauzi. Viņas minimālistiskā mūzika savaldzinājusi klausītājus visā pasaulē, kā arī guvusi kritiķu atzinību un komerciālus panākumus, informēja Rīgas ritmu pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis

2010. gadā izdotā Aleksandras Streliskas debijas albuma Pianoscope skaņdarbi iekļauti vairākās slavenā kanādiešu kinorežisora Žana Marka Valē spēlfilmās, ieskaitot Dallas Buyers Club un Demolition. 2018. gadā izdotais albums Inscape savukārt kļuva par klausītāko klasiskās mūzikas albumu ASV vietnē Apple Music, sasniedza platīna statusu Kanādā un ieguva Gada instrumentālā albuma apbalvojumu 2020. gada mūzikas balvu Juno pasniegšanas ceremonijā Kanādā.

Plašu kritikas un klausītāju atzinību guvis arī Aleksandras trešais albums Neo-Romance, kas nāca klajā pērn. Rīgā viņa piedāvās aizrautīgu muzikālo ceļojumu savā smalkajā komponistes un lieliskas izpildītājas pasaulē.

Viņai pievienosies arī divas ļoti talantīgas dvīņu māsas – čelliste Džūlija Kotarba un vijolniece Natālija Kotarba, jo, kā saka pati Aleksandra, šajā savas karjeras posmā viņai ļoti patīk dalīt skatuvi ar vēl kādu. Tāpat māksliniece uzsver, ka viņai patīk koncertos arī jokot, nedaudz lauzt klasiskos kodus. Katrs vakars ir atšķirīgs, un tieši tas viņu uzrunā visvairāk.

Kā mūziķe viņa arī mēdz spēlēties ar kontrastiem, jo uzskata, ka skaistums slēpjas pretstatu līdzsvarošanā. Tieši nianses un nokrāsas ir tās, kas padara mūs par cilvēkiem, un Aleksandru Strelisku kā mākslinieci tas ļoti iedvesmo. Nav šaubu, ka iedvesmoti jutīsies arī Latvijas Radio 1. studijā sapulcējušies klausītāji, jo Aleksandra nešaubīgi ir pasaules klases pianiste un māksliniece. Vairāk nekā 375 miljoni straumējumu mūzikas straumēšanas platformās vien ir labs apliecinājums viņas talanta atzīšanai.

Festivāla Rīgas ritmi piedāvātā rudens koncertsērija Art of Riga Jazz Latvijas Radio 1. studijā norisināsies no 25. oktobra līdz 23. novembrim un tajā uzstāsies arī itāļu multiinstrumentālists Emiliāno D’Auria un jaunā Eiropas džeza zvaigzne – itāļu pianiste un dziedātāja Frančeska Tandoi.

Visu koncertu sākums pulksten 19. Biļetes nopērkamas bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja