Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ritma sensācija - britu šovs "Stomp" - atkal klāt

Pasaulslavenais ritma projekts, viens no slavenākajiem skatuves šoviem pasaulē _Stomp _atkal (nu jau trešo reizi!) ir klāt, lai šonedēļ sniegtu sešus koncertus Rīgas Kongresu namā. Latvijā grupa ieradusies 20 cilvēku sastāvā un jau pirmdienas vakarā pasniedza meistarklasi LNT šovā O!Kartes akadēmija. Skatītājus visā pasaulē šie mākslinieki valdzina ar dinamisku, sarežģītu un teatrāli aizraujošu ritmu un dejas priekšnesumu no vienkāršiem un ikdienišķiem mājsaimniecības un sadzīves priekšmetiem.

Šī ritmu mūzika un deja top no visa, kas vien atrodams virtuvē, vannas istabā, mājas un dārza darbarīku šķūnītī un pat sadzīves un industriālo atkritumu kaudzēs. Patiešām pārsteidzoši, cik emocionālu un daudzslāņainu ritmu spēles noskaņu gammā no brutālas pirmatnējā cilvēka mežonības līdz izsmalcinātai elegancei var radīt slotu, skārda spaiņu, katlu, vāku, atkritumu tvertņu, mucu, kannu, slotu, rungu, tukšās taras, cauruļu, sērkociņkastīšu, papīra vai plastmasas maisiņu, birstošu smilšu, Zippo šķiltavu un pat virtuves izlietņu kopīgais skanējums! Un cilvēks atsaucas ritma enerģijai gan ar pirmatnējā instinkta spēku, gan, iespējams, paša bērnībā kopā ar vienaudžiem izbaudītu prieku, sitot pa bundžām.

Kopš 1991. gada, kad Stomp pirmoreiz uzstājās Braitonā, par ritma sensāciju dēvētā britu apvienība visā pasaulē sniegusi vairāk nekā 10 000 izrāžu, uz kurām pārdoti ap 10 miljoniem biļešu. Ar šovu, kurā nav nedz sižeta, nedz dialoga, trupa ir apceļojusi teju visu pasauli, gūstot fenomenālus panākumus gan Japānā, gan Āfrikā.

2007. gadā Rīgā astoņas Stomp izrādes noskatījās vairāk nekā 10 000 cilvēku. Varam arī palielīties, ka vēsturiski pirmajā viesizrādē Latvijā 2003. gada janvārī Stomp izveidoja priekšnesumu, kurā muzicēšanai izmantoja kaudzīti laikraksta Diena eksemplāru!

Reiz atrasti, Stomp priekšnesumu principi ir nemainīgi - smeļoties idejas ielas subkultūrā, nosmulējušos bērneļu rotaļās ar visu, kas gadās pa rokai, piedāvāt elpu aizraujošas, dinamiskas, muzikāli un teatrāli asprātīgas un arvien veselīga britu humora pilnas ritmu spēles. Taču grupa nedragā visu laiku vienu un to pašu. Programmās arvien tiek ietverti arvien jauni priekšnesumi. Piemēram, šoreiz Stomp milzu bagāžā ir arī milzīgas traktora riepu kameras un krāsu bundžas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja