Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sīpoliņa ceļojums uz Siguldas pilsdrupām

Fantāzijā izsapņots piedzīvojums uz vētru pārdzīvojuša kuģa

Izsludinot sava jaunā albuma Atkala koncertus Siguldas pilsdrupu estrādē 15. un 16. jūnijā, grupa Instrumenti solīja – būs jaudīgi. Vajadzīgo enerģiju viņi esot krājuši jau labu laiku un līdz jūnija vidum to turpināšot lādēt. "Tas nenotiek, sēžot mājās un neko nedarot, tieši otrādi, tā ir maksimāla būšana iekšā dažādās lietās un komunikācija ar dažādiem cilvēkiem," saka Reinis Sējāns.

Tā ir pieredzes krāšana un iespaidu gūšana. Visa akumulēšana. "Līdzīgi kā automašīnas akumulators, kurš lādējas no tā, ka tu brauc. Katrs no mums ir izbraukājis diezgan plašu ģeogrāfiju – gan fizisku, gan emocionālu, gan garīgu. Tad, kad mūsu akumulatori satiekas, šķīst dzirksteles," atklāj Jānis Šipkēvics. Kā ierasts, par jaunā albuma dziesmu līdzautoru un līdzproducentu ir kļuvis Gatis Zaķis.

Šobrīd ir izdoti četri singli no šī ieraksta. Maija beigās viņi prezentēja kompozīciju Tu atvēri mani ar nazīti, kura videoklipā savu ceļojumu uz Siguldu piedzīvo Sīpoliņš. To ir radījusi režisore Krista Burāne un animācijas mākslinieks Toms Burāns (šīs sadarbības pirmsākumi ir meklējami režisores veidotajā dokumentālajā filmā Pasaka par tukšo telpu, kurai Reinis Sējāns ir sarakstījis mūziku).

"Ir sajūta, it kā mēs izlaistu laukā kaut ko, kas ilgi ir bijis iesprostots savā štābiņā, bet šobrīd attīstības dinamika ir radījusi tādus apstākļus, kas ļauj atraut vaļā durvis un logus un sprāgt tam ārā kā viļņu šaltīm," salīdzina Jānis Šipkēvics un uzskata, ka viņi ir radījuši savu visjaudīgāko albumu un visjaudīgākos koncertus, kādi līdz šim ir bijuši.

Pirmo reizi Instrumenti uzstāsies brīvā dabā, kam ir savi noteikumi, kas jāievēro, bet kam nav nekādu dimensionālu skaldņu, pret kurām atsisties. Nav griestu. "Mēs nevarēsim noraut jumtu," smejoties piebilst Reinis Sējāns. Tas jau ir norauts. Viņi piedāvās koncertus Siguldas pilsdrupu estrādes maģiskajā atmosfērā: mūri, gravas, saulriets un smarža, kas kalpos kā 5D elements mūziķu fantāzijā izsapņotajā piedzīvojumā uz vētru pārdzīvojuša kuģa. Koncerta scenogrāfiju ir veidojis dizainers Mārtiņš Blanks ar savu komandu (viņš ir vairāku klipu mākslinieks).

Savukārt muzikālajai programmai būs raksturīgas krasas temperatūras maiņas. "Tā būs kā kontrastduša," raksturo Jānis Šipkēvics. Līdzās jaunajām dziesmām koncertā skanēs arī skaņdarbi no iepriekšējiem albumiem. Grupa uzstāsies deviņu cilvēku sastāvā. Instrumentiem pievienosies Latvijas Radio bigbenda mūziķi, ienesot viņu mūzikas skanējumā kaut ko savu. Biļetes uz šodienas koncertu nopērkamas Biļešu servisa tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja