Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ventspilī koncertēs Latvijas Radio koris

3. decembrī plkst. 19 ar koncertprogrammu Pirms klusuma Ventspils koncertzālē Latvija pirmo reizi viesosies Latvijas Radio koris.

Sākoties adventei, Ziemassvētku gaidīšanas laikam, diriģenta Sigvarda Kļavas vadītais Latvijas Radio koris ir sagatavojis koncertprogrammu Pirms klusuma. Tajā līdzās latviešu komponistu Ērika Ešenvalda un Jura Karlsona kompozīcijām iekļautas arī Knuta Nīsteta  Nemirstīgais Bahs, kas ir J. S. Baha slavenā korāļa Nāc, saldā nāve aranžējums, Arvo Perta Nunc Dimittis, Džeimsa Makmilana Miserere, kā arī dāņu skaņraža Pēra Norgārda, zviedru laikmetīgās mūzikas zvaigznes Andersa Hilborga un Gustava Mālera  vokālie opusi.

Latvijas Radio koris ir viens no labākajiem Eiropas profesionālajiem kamerkoriem, kura augstā muzikālā kultūra, inteliģence un unikālā iespēju skaņu bagātība no kristālisku pilienu dzidruma, orķestrālu krāsu varenības līdz cilvēka balss robežu pārvarēšanai padarījusi to par īpašas skaniskās firmas zīmi pasaules kormūzikas kartē.

Koris aptver plašu muzikālo repertuāru, sākot no renesanses līdz mūsdienu komponistu vissarežģītākajām partitūrām, radot jaunu izpratni par cilvēka balss iespējām un kora organismu, kur katrai balss šūnai ir savs personības paraksts un konkrēts uzdevums. Dziedātāju spēja orientēties dažādu laikmetu, žanru un stila mūzikā padarījusi LRK par universāli elastīgu kolektīvu, kas var uzstāties gan vokāli instrumentālu darbu atskaņojumos un operu izrādēs, gan multimediālos projektos, gan intīmās a capella muzikālās sarunās, gan teatrālos uzvedumos, kur kora dziedātāji atklājas kā spilgti solisti un skatuves cilvēki. 

LRK koncertprogrammas vienmēr ir dziļi pārdomāti un īpaši izauklēti muzikāli vēstījumi, un tāda ir arī atskaņojumam koncertzālē Latvija sagatavotā programma, kurā senais saplūst ar laikmetīgo un latviskais – ar pasaulīgo.

Biļetes Biļešu paradīze tirdzniecības vietās, kā arī koncertzāles Latvija kasē.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja