Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
"Pavisam nemanāmi šī viltīgā tamborētāja ievilka mani savos tīklos tik pamatīgi, ka nekas cits neatlika – bija jātaisa izrāde," atceras Kristīne Krūze, kura visas lomas iestudējumā ir uzticējusi savai kolēģei Sandrai Kļaviņai.

Agatas Kristi varoņi aktrises asinsritē

Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvos Lakstīgalu māja

"Man vajadzēja tam sakrāt drosmi," par savu debiju režijā saka aktrise Kristīne Krūze, kura Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē ir iestudējusi pazīstamās angļu kriminālromānu, stāstu un lugu autores Agatas Kristi darbu Lakstīgalu māja, kura pirmizrāde notiks šodien, 4. novembrī, plkst. 19.

Šo grāmatu Kristīne Krūze ir iegādājusies lidostā ar domu par interesantu un izklaidējošu gabalu, kuru palasīt ceļā. "Pavisam nemanāmi šī viltīgā tamborētāja ievilka mani savos tīklos tik pamatīgi, ka nekas cits neatlika – bija jātaisa izrāde," par angļu autores sarakstīto stāstu saka režisore.

Izrādes Lakstīgalu māja galvenā varone ir "apķērīgā, izdarīgā" Aleksa Kinga, kura ir tikko apprecējusies. Jaunlaulātie ir ievākušies pasakainā mājā. Sievietes dzīve šķiet beidzot nokārtojusies un laimīga, taču daži negaidīti notikumi sašūpo Aleksas idillisko pasauli, kas apmet kūleni. Šo stāstu uz Jaunā Rīgas teātra skatuves izstāstīs aktrise Sandra Kļaviņa, kurai šī ir pirmā pieredze spēlēt monoizrādē. 'Viņai ir jābūt gan upurim, gan slepkavai," akcentē Kristīne Krūze, kuras veidotajā iestudējumā aktrise pārmiesosies un pārlēks no vienas lomas otrā, radot sajūtu par vairāku aktieru piedalīšanos.

"Sandra Kļaviņa ielaiž sevī maniaku un ļauj tam kādu laiku dzīvot savā asinsritē tā, ka zosāda metas, uz viņu skatoties, līdz atrod nepieciešamo pieeju šīs lomas atveidošanā," par iestudējuma mēģinājuma procesa pirmajiem soļiem stāsta Kristīne Krūze, kura ar aktrisi ir sapratusies no pusvārda.

Savukārt no izrādes Lakstīgalu māja publicitātes attēla noraugās izteikti sievišķīga būtne, kura ir ģērbusies seksīgā kleitiņā, kas atklāj viņas kāju garumu visā pilnībā. Jāatzīmē, ka jauniestudējuma kostīmus ir veidojusi Kristīnes Krūzes un Sandras Kļaviņas kolēģe aktrise Jana Čivžele.

"Agatas Kristi varone izvedīs jūs cauri savai dzīvei, liekot aizdomāties, cik lielā mērā mēs pazīstam tuvākos cilvēkus sev līdzās. Un vai tas maz ir iespējams? Vēl vairāk – vai mēs patiesībā pazīstam paši sevi?" tiek solīts Jaunā Rīgas teātra mājaslapā www.jrt.lv, piesakot Kristīnes Krūzes debiju.

Šī jauniestudējuma pirmizrādes priekšvakarā sarunā ar laikrakstu Diena režisore atzīst, ka izjūt lielāku satraukumu, nekā izjutusi kā aktrise, un guvusi labāku izpratni par režisora profesiju. "Tā ir milzīga atbildības sajūta, kurā tu esi vientuļš," paskaidro Kristīne Krūze.

Tuvākās izrādes – 10., 11., 15. un 16. novembrī plkst. 19.

Top komentāri

U
U
Izrāde ir lieliska, fascinējoša un aizraujoša! Tērpi, atmosfēra un aktrise...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja