Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Baleta zvaigznes Dzintaru koncertzālē

Ziņas par to, ka pēc glamūrā uzpumpētā_ Jaunā viļņa _Dzintaru koncertzālē viss beidzies, ir stipri pārspīlētas. 5. augustā (plkst. 20) uz šīs skatuves norisināsies jau 15. Starptautiskais baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā. Tā skatītāji piedzīvos krāšņu un aizraujošu baleta programmu pasaules un Latvijas izcilāko baleta zvaigžņu sniegumā.

Festivāla jubilejā tā iniciators un mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis sarūpējis īpaši aizraujošu koncertprogrammu - uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps gan pieredzējuši un starptautiski atzīti baleta mākslinieki, gan arī jauni, talantīgi dejotāji, kuri savu meistarību jau apliecinājuši dažādos starptautiskajos konkursos.

"Šoreiz ir īpašs prieks, ka piedalīsies viena no piecām izcilākajām pasaules baleta prīmām - Bavārijas Valsts baleta primabalerīna Lusija Lakarra. Viņa ir visaugstākā, pasaules top 5 līmeņa māksliniece, kā Svetlana Zaharova un Uļjana Lopatkina," stāsta Aivars Leimanis un turpina: "Būs arī ārkārtīgi tehnisks korejiešu pāris no Korejas Universal baleta - Hjans Ge Hons (Hyang Gee Hong) un Dontaks Ļi (Dongtak Lee) -, kuru uzrunāju, jūnijā strādājot starptautiska konkursa žūrijā Seulā. Spožas baleta personības ierodas no Krievijas Lielā teātra un Štutgartes baleta, un ir liels prieks, ka, lai arī ir vasaras tveice, viņi piekrita dejot visgrūtākos pas de deux, kuros varēs spīdēt ar dejas tehniku."

Festivāla galvenā zvaigzne pasaulslavenā spāņu primabalerīna Lusija Lakarra kopā ar savu skatuves partneri Bavārijas Valsts baleta premjeru Marlonu Dino dejos duetu no pasaulslavenā mūsdienu horeogrāfa Džona Noimaijera baleta izrādes Kamēliju dāma. Korejas Universal baleta zvaigznes izpildīs pilnu pas de deux no baleta virtuozā zelta repertuāra izrādēm Korsārs un Dons Kihots. Pas de deux no baletiem Diāna un Akteons un Parīzes liesmas redzēsim Maskavas Lielā teātra zvaigžņu Anastasijas Gubanovas un Aleksandra Smoļaņinova sniegumā. Savukārt populārais beļģu horeogrāfs Bens van Kovenbergs demonstrēs 2003. gadā tapušo solo numuru Buržuā par Žaka Brela tāda paša nosaukuma dziesmu. Štutgartes baleta premjers Aleksandrs Zaicevs gatavojas pārsteigt ar pilnīgi jaunu, tikko tapušu horeogrāfiju.

Latvijas Nacionālā baleta solistu Viktorijas Jansones, Andra Pudāna, Ringolda Žiga, Ievas Rācenes, Antona Freimaņa un Jolantas Lubējas priekšnesumos būs skatāmi fragmenti no pēdējās pirmizrādes Trīs tikšanās, turklāt viens no viņiem, Antons Freimanis, izpaudīsies arī kā horeogrāfs, dueta 1002. nakts autors. Konfekšu valsi no LNB sezonas bestsellera Karlsons lido izdejos kordebalets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja