Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Daugavpils teātrī vienlaikus top divas izrādes Kaija

Daugavpils teātrī Oļegs Šapošņikovs vienlaikus iestudē gan Antona Čehova, gan Borisa Akuņina lugas Kaija, informēja Daugavpils teātra pārstāvji.

Abas izrādes tiek veidotas kā vienots projekts Kaija. Izmeklēšana, kas savu būtību atklāj nosaukumā: tas ir padziļināts Čehova Kaijas izpētes ceļojums, kurā skatītāji dosies kopā ar aktieriem, izmantojot Borisa Akuņina lugas Kaija piedāvātās iespējas kā atslēgu, lai labāk izprastu oriģināllugas varoņu rīcības motīvus. Lai gūtu pilnīgāku pieredzi, skatītāji tiek aicināti noskatīties abas izrādes.

Oļegs Šapošņikovs pie Antona Čehova lugas Kaija iestudēšanas ķeras jau otru reizi. Atgriešanās pie šīs lugas saistīta ar gadiem ilgu vēlmi iestudēt psiholoģiskā detektīva meistara Borisa Akuņina savdabīgo Čehova lugas turpinājumu Kaija, kuru nebūtu vērts rādīt, neatgādinot skatītājiem par oriģināldarbu, tāpēc abas izrādes top vienlaicīgi.

Izmeklēšana sāksies jau pirmajā izrādē Kaija 1, kuras pamatā ir Čehova luga, liekot režisoram-izmeklētājam un aktieriem meklēt atbildes, kādi ir izrādes varoņu darbību iekšējie iemesli. Tā turpināsies izrādē Kaija 2, kuras pamatā ir Borisa Akuņina luga un kuras laikā tiks meklēts Konstantīna Trepļeva nāves vaininieks. Skatītājam tiks piedāvāti vairāki interpretācijas varianti, kas sevī iekļaus ne tikai notikumu tālākas attīstības, bet arī pagātnes notikumu variācijas.

"Mēs apzināti nemeklējam vienu vienīgo atbildi, atstājot skatītājam brīvību izdarīt savus secinājumus. Tādā veidā izrāde atspoguļo mūsdienu sabiedrības attīstības tendences, apliecinot to, ka neviena situācija nav viennozīmīga un vairāki viedokļi var līdzpastāvēt," stāsta režisors Oļegs Šapošņikovs. 

Izrāžu Kaija 1 un Kaija 2 radošo komandu veido kostīmu māksliniece un scenogrāfe Inga Bermaka-Apiaha, video mākslinieks Gatis Timofejevs un gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs. Lomās: Oļegs Šapošņikovs, Irina Kešiševa, Aleksandrs Komarovs, Viktors Jancevičs, Zanda Mankopa, Mihails Samodahovs, Maija Korkliša, Vanda Gibovska, Maksims Terļeckis, Marģers Eglinskis, Mihails Abramovs, Raimonds Paegle, Jevgeņijs Mihailovs, Artjoms Afanasjevs.

Iestudējuma Kaija 1 pirmizrāde notiks 14. novembrī plkst.18, nākamā izrāde – 15. novembrī plkst.17. 

Biļetes pieejamas Daugavpils teātra kasē, Biļešu paradīzes kasēs un  www.bilesuparadize.lv.

Saglabājot izrādes Kaija 1 biļetes un uzrādot tās kasē, biļetes uz izrādi Kaija 2 varēs iegādāties ar īpašu atlaidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja