Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

“Dirty Deal Teatro” sezonu atklās ar divām pirmizrādēm

17.oktobrī trešo sezonu ar divām jaunām izrādēm uzsāks Dirty Deal Teatro – radošā apvienība Umka.lv, sadarbojoties ar grupu Gaujarts, iestudējusi muzikālu leļļu-objektu izrādi Par vienu vīru…, savukārt jaunais režisors Elmārs Seņkovs – oriģināldramaturģijas izrādi Klusā daba, informē teātra pārstāve Krista Jansone.

Jaunajā sezonā savus jaunākos veikumus plašākai publikai izrādīs arī režisori Dmitrijs Rumjancevs (_Drunk Opera_), Edgars Kaufelds un Valters Sīlis (_Uz tirgus)_. Sadarbībā ar Rīgas Improvizājas Teātri turpināsies arī ikmēneša improvizācijas teātra vakari. Repertuāru bagātināt sola arī jaunais, Londonā un Sanktpēterburgā teātra režiju apguvušais režisors Vladislavs Nastavševs, kura kontā jau ir iestudētas izrādes _Cochrane Theatre_ (Londonā) un_ Belvoir Theatre_ (Sidnejā). Ap Ziemassvētkiem teātrī atgriezīsies arī izrādes _Vectēva vakars_ galvenais varonis – šoreiz iestudējumā _Vectēvs.Neapgraizīts_.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sezonas atklāšana 17.oktobrī

18:00  Pirmizrāde "Klusā daba" (rež. Elmārs Seņkovs)

19:30  Pirmizrāde "Par vienu vīru .." (rež. Ģirts Šolis)

21:30  Sezonas atklāšanas "pēcballīte" ar grupu "Gaujarts" un draugiem

Par vienu vīru...

Muzikāla leļļu- objektu izrāde pieaugušajiem "Par vienu vīru .."- "Umka.lv" un grupas "Gaujarts" kopprojekts -, savu pirmizrādi piedzīvoja neatkarīgo teātru festivālā „Lain§uojattomat” Pori (Somijā) šī gada septembrī. Somu publikas mīlestības iedrošināti, umkieši ir gatavi dalīties jaunajā veikumā arī ar mājiniekiem. Izrāde "Par vienu vīru .." stāsta par vientuļu vīru - pasta darbinieku Jūliju, kura hobijs ir elektrotehnikas remontēšana. Jūlija dzīve jau diezgan sen ir kļuvusi par rutīnu - bez sapņiem un komunikācijas ar ārpasauli. Kādu dienu Jūlija pakalpojumi pastam vairs nav nepieciešami. Jūlijam nākas ar to samierināties. Jūlijs cenšas pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Tomēr kā aizpildīt savulaik pasta pienākumiem atvēlēto laiku? Gluži netīšam Jūlijs atrod izbrāķēto mēstuļu kasti...

Izrādes autori un veidotāji: Edgars Makens, Rūdolfs Kokins, Mārcis Gurtiņš, Edgars Šubrovskis, Ģirts Šolis. Mūzikas autori: Edgars Makens un grupa "Gaujarts". Scenogrāfija, lelles, režija: Ģirts Šolis (UMKA.LV).

Klusā daba

Ar izrādi "Klusā  daba" tās režisors, Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā  teātra režijas students Elmārs Seņkovs skatītājiem sola atklāt trīs cilvēku radoši-mokoši-eksperimentālos patiesas un atklātas dzīves meklējumus. Anonīma noslēpumu publiskošana internetā un grāmatās jauno režisoru ir vilinājusi vienmēr. Tāpēc šī sabiedrības fenomena dziļākas izpētes, radošo eksperimentu un iekšēju pārbaudījumu rezultātā radās stāsts par trim cilvēkiem, kuri ir izvēles priekšā – dzīvot kā līdz šim vai mēģināt sasniegt savus sapņus. Pieaicinot 3. kursa studentus - aktierus Juriju Djakonovu un Inesi Pudžu, dramaturgu Jāni Balodi, un scenogrāfu Reini Dzudzilo, tapa izrāde par cilvēku kluso dabu. "...Trīs lugas personāži –viena sieviete un divi viņas vīrieši – atrodas nepārtrauktā sarunā ar sevi un citiem. Klusēt vai atklāties? Viņi meklē īsto ceļu, īsto cilvēku, īsto dzīvi. Varbūt patiesu, atklātu un bez noslēpumiem?... "

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja