Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Diskutēs par starptautiskās sadarbības nozīmi teātra mākslā

Trešdien, 2. novembrī, plkst. 16.00–17.30 Tallinas ielas kvartāla Angārā (Tallinas iela 10) norisināsies Latvijas Jaunā teātra institūta (LJTI) organizētā publiskā diskusija par starptautiskās sadarbības nozīmi teātra mākslā, informēja teātra pārstāve Ieva Briede.

Diskusijā piedalīsies pieredzējuši skatuves mākslas kuratori un producenti no vairākām Eiropas valstīm - Laia Montoija (aģentūras TINA Agency izplatīšanas aģente un producente, Spānija/Vācija), Romāns Pavlovskis (teātra TR Warszawa programmas direktors, Polija) un Beka Bergere (biedrības Latvijas Jaunā teātra institūts radošā direktore un dramaturģe, Latvija). 

Diskusijas laikā minētie kuratori un producenti dalīsies savā starptautiskās sadarbības pieredzē, minēs atbilstošus piemērus, kā arī atbildēs uz jebkādiem auditorijai interesējošiem jautājumiem. Diskusija par starptautiskās sadarbības nozīmi teātra mākslā tiek organizēta Latvijas Kultūras akadēmijas starptautiskās zinātniskās konferences Kultūras krustpunkti XVI ietvaros. Ar konferences programmu iespējams iepazīties šeit

Publiskā diskusija ievada LJTI organizēto Latvijas Izrāžu skates akadēmiju (Skates akadēmija), kas norisināsies no 2. līdz 5. novembrim. Skates akadēmija, piesaistot pieredzējušus skatuves mākslas kuratorus un producentus no vairākām Eiropas valstīm (Laia Montoija, Romāns Pavlovskis, Jūlija Asperska un Beka Bergere), iepazīstinās tās dalībniekus ar nozīmīgākajiem starptautiskajiem skatuves mākslas tīkliem, projektiem, starptautiskās teātra vides tendencēm, kā arī sniegs iemaņas efektīvai skatuves mākslas darba prezentēšanai, prioritāšu noteikšanai un sadarbības partneru meklēšanai. 

Diskusija norisināsies angļu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja