Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Dailes teātris sezonu sāks ar Jāņa Petera jubilejas vakaru

12.septembrī ar dzejnieka Jāņa Petera jubilejas vakaru "Dzejnieka mīlas vārdi" jauno sezonu uzsāks Dailes teātris, informēja šo pēcpusdien teātrī notikušajā preses konferencē.

Dzejnieks Jānis Peters stāstīja, ka jubilejas vakarā (tas teātrī notiks arī 13.septembrī) galvenokārt skanēs mīlestībai veltīti dzejoļi un poēma "Nakts pēc tautasdziesmas". "Šis darbs pavisam noteikti ir veltījums mīlestībai, un jau vairākkārt ticis iestudēts Latvijas teātros." Peters jūtoties ļoti pagodināts, ka teātris viņa jubilejas svinēšanai atvēlējis divus vakarus un piebilda, ka daudz labprātāk to sauktu par savu autorvakaru. Viņš arī pastāstīja, ka pasākuma otrajā daļā skanēs R.Paula, Im.Kalniņa, U.Stabulnieka u.c. komponistu dziesmas no izrādēm ar viņa vārdiem. Savukārt LTV ģenerāldirektors Edgars Kots informēja, ka 12.septembra vakarā, sākot ar plkst.18.30, šo pasākumu varēs noskatīties arī LTV1.

Uzvedumā iesaistītie aktieri atzina, ka šis vakars būs izaicinājums arī viņiem. Artūrs Skrastiņš neslēpa, ka viņu šokē beidzamajā laikā internetā lasāmie komentāri par to, ka kultūra Latvijai pašlaik nav vajadzīga. "Trakākais, ka to dara nevis valdība vai miljonāri, bet t.s. vienkāršā tauta. Rodas sajūta, ka cilvēki ir nozombēti." Tādēļ viņš uzsvēra, ka vakara pirmajā daļā skanošā poēma "Nakts pēc tautasdziesmas" ir aktieru protests un pārbaudījums tam, vai cilvēki būs spējīgi noklausīties 40 minūtes garu "tīras" dzejas lasījumu. "Tas ir mūsu protests šajā laikā, kad kultūra ir iedzīta stūrī. Tad mēs mēģināsim vērt vaļā robežas, eksperimentēt un skatīties, kas notiek." 12.septembrī klajā nāk arī mūzikas izdevniecības "Upe tuviem un tāliem" izdotais 3 CD komplekts: pirmajā dzirdama J.Petera poēma "Nakts pēc tautasdziesmas", otrajā - dzejoļi viņa paša un aktiera Ulda Pūcīša lasījumā, bet trešajā - dziesmas ar J.Petera tekstiem.

Vēl tuvākajā laikā gaidāma režisora Rolanda Atkočūna iestudētās lugas "Mazie laulību noziegumi" pirmizrāde. Aktrise Rēzija Kalniņa, kura spēlē izrādē, atzina - režisors ir precīzi parādījis tās sajūtas, kādas rodas cilvēkam, kurš saprot - tā dzīvot tālāk vairs nevar. "Mēs nevaram būt droši par to cilvēku, ar kuru dzīvojam kopā, mēs nevaram būt droši par sevi; mums jāsaprot - pat ja mainās mūsu attieksme pret kādu cilvēku, viņš pats nemainās." Pēc aktrises domām, izrāde būs ļoti nežēlīga, taču beidzot viņa varot spēlēt tā, kā vēlējusies visu mūžu. "Domāju, ka būs skatītājas, kas pēc izrādes sapratīs, ka dzīvot tā, kā līdz šim, vairs nevar," aktrise piebilst.

Šosezon teātris nav mainījis cenu politiku: katru vakaru turpinās darboties "vakara kase", kurā biļetes uz kārtējā vakara izrādi varēs iegādāties par Ls 3. Teātra mājaslapā no plkst.22 darbojas t.s. "nakts kase", kurā biļetes uz visām izrādēm var iegādāties ar 20 procentu atlaidi. Gaidāms vēl viens jaunums: turpmāk katra mēneša pirmajā otrdienā visas biļetes uz Lielās zāles izrādi varēs iegādāties par Ls 3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja