Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Godina Spēlmaņu nakts nominantus

Pirmdienas, 12.novembra, vakarpusē Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī norisinājās Spēlmaņu nakts nominantu un Latvijas Teātra Zelta fonda dalībnieku godināšanas vakars.

Vakara gaitā kļuva zināms, ka šā gada Spēlmaņu naktī balvas par mūža ieguldījumu saņems aktieris, režisors un pedagogs Felikss Deičs un izcilais scenogrāfs Gunārs Zemgals.

Abi kungi gan uz vakara pasākumju nebija ieradušies, taču, kā pauda Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Šiliņa, 23.novembra vakarā, kad Latvijas Nacionālajā teātrī norisināsies ikgadējais labāko aktieru, režisoru un izrāžu apbalvošanas pasākums, abi mūža balvas ieguvēji būs sastopami klātienē.

Vēl šajā vkarā ar Rīgas domes atbalstu tika sveikti Latvijas Teātra Zelta fonda dalībnieki. Šogad Teātra Zalta fondā tika uzņemti vēl divi skatuves mākslinieki, kuru darbs jau novērtēts ar Triju Zvaigžņu ordeni - Dailes teātra aktrise un režisore Venta Vecumniece un aktieris Gunārs Placēns. "Agrāk balvas saņēma galveno lomu tēlotāji, nu tiek sveikti arī komiķi. Tas tiešām ir patīkami! Turklāt kādreiz pirmās vietas ieguvējiem tika Ļeņina biste, otrajai vietai - vimpelis, bet trešajai vietai - naudas balva. Labi, ka tagad ir otrādi," saņemot balvu, pauda leģendārais Šveika atveidotājs - aktieris Gunārs Placēns. Viņa kolēģe Velta Vecumniece piebilda: "Mēs esam tie, kas cilvēkiem liek smaidīt. Mēdz teikt, ka smaids cilvēka sejā ir Dieva autogrāfs. Dievs dod, ka tas nepazustu no cilvēku sejām..."

Atgādināsim, ka patlaban Latvijas Teātra darbinieku savienības un bijušo Ģimenes aptieku dibinātajā Teātra Zelta fondā ir piecpadsmit skatuves mākslinieki vecmeistari un ar teātra mākslu saistīti cilvēki: Astrīda Vecvagare, Elvīra Baldiņa, Gunārs Zemgals, Helga Dancberga, Jūlija Vilgerte-Zveja, Kārlis Zariņš, Līvija Akurātere, Ļevs Birmanis, Ļubova Beļikova, Ņina Ņeznamova, Uldis Dumpis, Vera Singajevska–Āboliņa, Vera Valtere-Gribača, Žermēna Heine-Vāgnere un Velta Līne.

Balvas labākajiem pirmā un otrā plāna aktieriem ujn aktrisēm pasniedza Latvijas Profesionālo aktieru apvienības priekšsēdētājs Januss Johansons, bet vakara kulminācijā tika pasniegta slepenā labvēļa balva Gada jūsma, ko ieguva Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš par Oblomova lomu JRT izrādē Oblomovs. Tā kā aktieris pašlaik atrodas Vīnē, kur piedalās teātra izrādē, balvu viņa vietā saņēma JRT aktieris Andris Keišs. "Paldies, ka ir cilvēki, kas joprojām spēj novērtēt tos, kuri sniedz cilvēkiem prieku ar savu darbu. Paldies nezināmajam mecenātam," savā pateicības runā pauda Keišs, kurš šā paša nezināmā labvēļa balvu saņēma par Otello lomu.

Par vakara muzikālo daļu rūpējās dziedātāja Aija Vītoliņa jeb Amber, ar savu priekšnesumu izpelnoties ovācijas, bet par mielastu bija parūpējies restorāns Kaļķu vārti.

Pārējās Spēlmaņu nakts balvas, kā jau tas ierasts, tiks noskaidrotas 23.novembra vakarā. Ceremonijas tiešraidi no plkst.21 varēs klausīties Latvijas radio 1 un, sākot no plkst.21.15, vērot Latvijas televīzijas 1.kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja