Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Latvijas bērniem dāvās aizraujošu objektu izrādi no Spānijas

Ar Spānijas vēstniecības Latvijā atbalstu maija nogalē Latvijā viesosies Spānijas leļļu teātra trupa El Retablo, mazajiem skatītājiem piedāvājot aizraujošu objektu izrādi Dzīvnieki (Animales), vēsta Latvijas Leļļu teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.29. maijā plkst. 11 izrāde būs skatāma Latvijas Leļļu teātrī.

Akcentējot to, ka 1. jūnijā tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, Leļļu teātris uz izrādi bez maksas aicinās bērnus no Zvannieku mājām, Strazdes bērnunama, Jūrmalas bērnunama Sprīdītis, Jelgavas centra Elizabete un Latvijas audžuģimeņu biedrības. Savukārt Daugavpils teātrī, iepriekš piesakoties, 31. maijā plkst. 12 izrādi bez maksas varēs apmeklēt ikviens interesents. Uzvedums Dzīvnieki, kas paredzēts bērniem no trīs līdz sešu gadu vecuma, ir atraktīva objektu izrāde, to veido vairāku asprātīgu priekšnesumu virkne. Katra priekšnesuma pamatā – ar dzīvnieku pasauli saistīts stāstiņš. Par objektiem kalpo visvienkāršākie priekšmeti: saliekamais metra mērs, virtuves sietiņš, cepure, termofors un daudzi citi, kurus aktieru fantāzija un roku veiklība pārvērš neskaitāmās dzīvās būtnēs. Formas, krāsas, skaņas, ritmi un kustības veido krāšņu un aizraujošu uzvedumu. Turklāt Dzīvnieki ir luga bez teksta, tāpēc tās uztverei netraucē valodas barjera. "Poētiskās, jautrās, arī mazliet skumjās un emocionālās etīdes ir tik aizkustinoši vienkāršas, ka labi saprotamas arī pašiem mazākajiem bērniem, kuru iztēle ir kā Noasa šķirsts - piepildīts dažnedažādām dzīvām būtnēm. Mūsu izrāde ir kā mūzika ausīm, māksla acīm, teātris sajūtām un dzeja emocijām," stāsta izrādes veidotājs, režisors Pablo Vergne. Teātra kompānija El Retablo jau vairāk nekā 15 gadu garumā ar savu radošo veikumu iepriecina skatītājus ne tikai Spānijā, bet arī ārpus tās robežām. Kompānijas izrāžu panākumi nodrošinājuši trupai starptautisku slavu un iespēju piedalīties prestižu festivālu programmās Francijā, Itālijā, Portugālē, Šveicē, Brazīlijā un citur, mājās bieži pārvedot dažādas godalgas. Ar objektu izrādi Dzīvnieki, kas tiek nodota mazo skatītāju vērtējumam arī Latvijā, kompānija viesojusies gan Eiropā un ASV, gan Dienvidkorejā, Indijā un Ķīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja