Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Liepājas teātrī top Trīs draugi

Liepājas teātrī darbu pie Ēriha Marijas Remarka romāna Trīs draugi iestudējuma ir uzsācis režisors Valdis Lūriņš.Sadarbībā ar komponistu Valdi Zilveri top stāsts "par kādu mīlestību". Oriģinālmūzikai dziesmu tekstus raksta dzejnieks Jānis Peters. Trīs draugi pirmizrādi Liepājas teātrī piedzīvos 26.

aprīlī, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.Ē. M. Remarks ir viens no populārākajiem pasaules rakstniekiem, kura darbi Rietumu frontē bez pārmaiņām, Triumfa arka, Laiks dzīvot un laiks mirt, Trīs draugi un citi ir tulkoti neskaitāmas reizes un ieguvuši milzīgu lasītāju atsaucību visā pasaulē. Latvijā Trīs draugi iestudēti vairāk kārt, arī Valda Lūriņa režijā - 1990. gadā Latvijas Nacionālajā teātrī. "Kad tu otrreiz atgriezies pie kāda darba, ieraugi tajā daudz jauna. Un tas jaunais ir tik interesants, ka ir vērts pie tā strādāt vēlreiz. Turklāt pašlaik Liepājas teātra aktieru sastāvs ir ideāls, šī iestudējuma veidošanai," stāsta režisors. "Remarkam tēli un tipāži ir ļoti dažādi, tāpēc iestudējumā spēlēs gan jaunie, gan vecākās paaudzes aktieri," norāda Valdis Lūriņš, uzsverot: "Remarks ļoti, ļoti mīlēja cilvēkus. Izlasot romānu Rietumu frontē bez pārmaiņām, kas daļēji ir viņa biogrāfija, var tikai apbrīnot, kā viņš saglabājis mīlestību pret cilvēkiem un skaistumu."Romāna darbība notiek 20. gadsimta 30. gados, taču tajā tiek risinātas tēmas, kas jebkurā laikā skar ikvienu no mums – darbs ir patiesas mīlestības un īstas draudzības slavinājums.Iestudējuma centrā ir trīs draugi – Roberts, Gotfrīds un Oto, kas savas dienas vada auto darbnīcā, mēģinot nopelnīt sev iztiku. Un tad Roberts satiek Patrīciju. Tas izmaina ne tikai viņa, bet arī pārējo puišu dzīves.Galvenās lomas izrādē atveido Sandis Pēcis, Edgars Ozoliņš, Kaspars Kārkliņš un Anete Berķe. Pārējās lomās: Sigita Jevgļevska, Ivars Krastiņš, Leons Leščinskis, Pēteris Lapiņš, Anita Kvāla, Ilze Būde, Everita Pjata, Jānis Dreiblats, Inese Jurjāne, Madara Melne, Laura Jeruma, Ģirts Lukevics, Viktors Ellers, Rolands Beķeris un Agnese Jēkabsone.Iestudējumam scenogrāfiju veido Aigars Ozoliņš, kostīmus – Liene Rolšteina, horeogrāfiju – Alberts Kivlenieks, bet gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja