Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ļoti dziļu jēgu šoreiz izrādē nemeklēt

Liepājas teātrī – jautrs sezonu noslēdzošais jauniestudējums.

Šajā sezonā Liepājas teātra aktrisei Signei Dancītei bija jāmācās sadalīt laiku starp teātri un mājām, jo klāt nākušas rūpes par mazo meitiņu. "Jāprot laiku dalīt tā, lai neviens netiktu apdalīts," viņa saka. Tieši šis pavasaris viņai teātrī ir ļoti intensīvs. Noslēdzošajā sezonas jauniestudējumā Signei ir koša, spilgta loma Dženija – sieviete, kuras dēļ sākas jezga un pārpratumi. Teātra sezonas izskaņa Liepājā ir uz jautra viļņa, jo Dž. Dž. Džilindžera vadībā tapusi situāciju komēdija, kas pirmizrādi piedzīvoja 2. jūnijā. Tā ir britu dramaturga Dereka Benfīlda komēdija Paldies tev, draudziņ!.  

"Ja kāds saka: "Paldies tev, draudziņ!", tas nozīmē vai nu kaut ko labu, vai tieši pretēju. Svarīga ir intonācija un konteksts. Kā tas domāts šajā gadījumā, tas atklāsies, izrādi noskatoties," intrigu neatklāj Signe Dancīte un piebilst, ka komēdija ir grūts žanrs: "Lai tā būtu kā dzirkstošs šampanietis, ir krietni jānopūlas. Taču, kad tiek noķerta īstā garša, to spēlēt ir bauda."

Stāsts ir par televīzijas šovu vadītāju Patriku Samneru, kurš pamazām sācis zaudēt zvaigznes statusu. Lai atgūtu popularitāti, viņš sarunā savā dzīvoklī tikties ar producentu Regu, kuram ir ārkārtīgi augsti tikumības standarti. Patrika dzīvoklī nejauši nonāk skaista sieviete Dženija. It kā jau nekā īpaša, bet Patriks ir precējies un viņa sieva atrodas Parīzē. Kā izkļūt no šīs situācijas, nezaudējot reputāciju? "Mana Dženija ir jauka, saulaina dāmīte, kura azartiski pieņem jaunos spēles noteikumus," teic S. Dancīte. 

Par to, kā reaģēs skatītāji – smiesies vai brīnīsies, vēl pāragri spriest. "Gaidām ik tikšanos ar skatītāju, jo tikai tad pa īstam izrāde piedzimst. Ir interesanti arī tāpēc, ka skatītāju reakcija ne vienmēr ir paredzama," skaidro S. Dancīte. Tāpat nevar prognozēt, kādi apstākļi ietekmē skatītāju. Šad tad arī laika ziņām ir nozīme, jo saulainā laikā visi ir priecīgi, ja par karstu, tad grūti koncentrēties.

Izrādē piedalīsies arī aktieri Viktors Ellers, Gatis Maliks, Anete Berķe un Ilze Jura.

Režisors Dž. Dž. Džilindžers veido arī skatuves iekārtojumu un skaņu celiņu, darbā pie izrādes viņam palīdz asistente un horeogrāfe Linda Kalniņa, kostīmu māksliniece Ramona Lazda un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. Vizuāli efektīgi izskatās sarkanā krāsa gan kostīmos, gan skatuves iekārtojumā. 

Liepājas teātris sezonu beigs šonedēļ svētdien, 10. jūnijā, kad tiks rādīta izrāde Precības. Pēc iestudējuma skatītāji uzzinās arī ikgadējā Liepājas Kultūras pārvaldes balsojuma rezultātus, kad tiks atklāti skatītāju visaugstāk vērtētie aktieri un 111. sezonas jauniestudējums.

Tuvākās Paldies tev, draudziņ! izrādes – 5. un 6. jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja