Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Nepievienoties gaudu korim

Valmieras teātrī – sadzīviska komēdija Nepabeigtās kāzas

"Tas nebūs par Romeo un Džuljetu," saka režisors Varis Brasla, lai gan, izdzirdot Valmieras teātra jaunā iestudējuma nosaukumu Nepabeigtās kāzas, pirmā asociācija ir – skumjš un traģisks stāsts. "Normāls teātra produkts – sadzīviska komēdija dažādām paaudzēm, lai mazliet atpūtinātu prātu no skumjām un drūmām domām," skaidro izrādes režisors. Nekādu globālu problēmu, bet gan stāsts par kādas ģimenes iekšējām klapatām, situācijas pat var būt pazīstamas. 

Policija par cilvēku krāpšanu aizturējusi divus pilsoņus. Abi uzdevās par neesošas firmas Draugs darbiniekiem, kas slēdza fiktīvus līgumus par skaitītāju uzstādīšanu, saņēma naudu avansā un nozuda. Izrāde jāskatās ļoti uzmanīgi, varbūt bez profesora Kronīša ģimenes arī jūs esat apkrāpto vidū! "Smejamies un neiespringstam," aicina Varis Brasla. Viens no motīviem, kāpēc viņš savam sezonas noslēgumam izvēlējies komēdiju, ir vienkāršs. "Pārāk daudz esam iekšā traģēdijā, viss rādās melnās krāsās, un skaistās tāles šķiet esam tikai Spānijā. Domāju, ka mēs neapjēdzam, kur esam un kas ar mums notiek. Vaimanoloģija man ir apnikusi, labāk paskatīsimies, kas notiek mums deguna priekšā vienas ģimenes ietvaros. Tas var būt daudz interesantāk." Un varbūt arī noderīgāk, jo no malas, pasmejoties par citiem, var aizdomāties arī par sevi. Pats Varis Brasla sevi pie optimistiem gan gluži nepieskaita, tomēr "ļoti, ļoti dzen prom tās negācijas".

Izrādes autors ir Alvis Lapiņš. "Šī nav pirmā reize, kad strādāju ar izcilo kinoscenāristu, kāds viņš ir pirmām kārtām, un dramaturgu Alvi Lapiņu. Man viņa smeķīgais humors vienmēr ir bijis sirdij tuvs," paskaidro Varis Brasla. Abi kopā veidojuši vairākas izrādes un filmas, tajā skaitā Ūdensbumbu resnajam runcim, Emīla nedarbus u. c.  

Iestudējuma radošajā komandā ir arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa, komponists Emīls Zilberts, videomākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis un gaismu mākslinieks Māris Salmanis. Lomās: Januss Johansons, Vizma Kalme, Ģirts Rāviņš, Oskars Morozovs, Arnolds Osis, Ilze Pukinska, Skaidrīte Putniņa, Inese Ramute, Krišjānis Salmiņš, Uldis Sniķers, Baiba Valante, kā arī Madara Bore, kas spēlē meiteni, kurai ceļā uz ģimenes dzīvi atgadās visādi notikumi un negadījumi. Varis Brasla nebaidās uzticēties jaunajiem – Madara ir Kultūras akadēmijas 3. kursa studente. Šī jaunajai aktrisei ir pirmā loma ārpus studijām, kuru ietvaros viņa kopā ar kursabiedriem uz skatuves jau kāpusi iestudējumā Sapnis vasaras naktī Nacionālajā teātrī. Madara domā, ka lomai Nepabeigtajās kāzās izvēlēta varbūt arī tāpēc, ka ir valmieriete. Savu nākotni viņa šobrīd nezīlē. "Viss atkarīgs no tā, kā zvaigznes sakārtosies un kādi būs piedāvājumi. Pēc izlaiduma domāšu," viņa smejas.

Iestudējuma Nepabeigtās kāzas pirmizrāde – 13. aprīlī. Nākamās izrādes – 15., 20. un 21. aprīlī.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja