Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nestāstot. Uzvedums – veltījums mīlestībai. Spāņu kamermūzika, deja un Agra Daņiļeviča dzeja vienā izrādē

Ceļu pie skatītājiem 18. februārī sāks horeogrāfa Agra Daņiļeviča un dziedātājas Aleksandras Špicbergas kopdarbā tapušais koncertuzvedums Nestāstot, kurā dziedātāja un Dzirnu dejotāja Aleksandra Špicberga izdziedās un izdejos divdesmit mīlestības stāstus spāņu mūzikā, bet Agris Daņiļevičs pirmoreiz publiski atklās savu mīlestībai veltīto dzeju.

"Koncertuzvedumu var raksturot divos vārdos – mīlestība un uzdrīkstēšanās, jo visi tajā iesaistītie mākslinieki sper drosmīgus soļus pāri savām ierastajām robežām," stāsta idejas autore un producente Māra Špicberga. Jubilārs horeogrāfs Agris Daņiļevičs ir uzdrīkstējies plašākai publikai atklāt savus gadiem ilgi tikai sirdī un blociņā glabātos dzejoļus. Dziedātāja Aleksandra Špicberga izaicina sevi, izpildot gan spilgtas un temperamentīgas spāņu vokālās kamermūzikas pērles, gan kopā ar Dzirnās iepazīto skatuves partneri Pauli Bārzdiņu izdejojot speciāli šim uzvedumam veidotās Agra Daņiļeviča laikmetīgās dejas horeogrāfijas. (Šie ir tie paši jaunieši, kuri pērnvasar Agra Daņiļeviča uzvedumā Dziesma dejo, deja skan lidinājās augstu gaisā likteņa šūpolēs Mežaparka Lielajā estrādē.) Savu meistarību jaunā veidā apliecina arī pianiste Kristīne Šmite un ģitārists Vladimirs Kudrins, izpildot sarežģītus solo koncertnumurus saspēlē ar dejotājiem.

"Lai nu kas, bet dzejnieks es neesmu, taču reizēm, braucot mašīnā, man ir gribējies ielikt dažas domas un sajūtas vārsmās. Šajā izrādē ir 20 dzejoļu, par kuriem man nav kauns," saka Agris Daņiļevičs, kurš pats tos lasīs uz skatuves. Viņa dzejā smelts arī koncertuzveduma nosaukums: Es gribu dejot/ Nestāstot to/ Jo visu, ko jūtu/ Jāizdejo. Mūzika, deja un dziesma izdejos un izdziedās mīlestības stāstus, tos... nestāstot. "Spāņu mūzika ir fantastiska, un es ārkārtīgi priecājos, ka liktenis man ir licis šos deju numurus sacerēt. Nepretendējam uz ārkārtīgi spānisku stilistiku un ar kustību nemācamies virsū ģitāras solo. Galvenais bija mūzikas sajūta, vizualizācija," piebilst Agris Daņiļevičs. Pieslīpēt spāniskos žestus un stāju palīdzējis arī Vladimirs Ponomarjovs. Pusotru stundu ilgajā izrādē skan dziesmas no Federiko Garsijas Lorkas un Manuela de Faljas cikliem, Isaaka Albenisa klavieru svīta, Federiko Moreno Torrobas skaņdarbi ģitārai, Hoakina Rodrigo opusi ģitārai, klavierēm un balsij.

Izrādes notiks Dobeles koncertzālē Zinta 18. februārī plkst. 18.00, Ventspils Pārventas bibliotēkā 25. februārī plkst. 19.00, Alūksnes Kultūras centrā 11. martā, Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis 18. martā, Mūzikas namā Daile Rīgā 21. un 24. martā. Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja