Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Valmieras teātra viesizrādes Rīgā. Pareizā maigumā vai spēkā

Aktiera Aigara Apiņa treniņnometne Rīgā jeb sešas izrādes četrās dienās.

"Tā ir kā kārt īga treniņnometne pirms gaidāmās sezonas," par Valmieras teātra viesizrādēm Rīgā saka aktieris Aigars Apinis, kurš velk paralēles starp teātri un sportu. Viņš būs redzams trijos iestudējumos – Smaržo sēnes, Nāves deja un Celtnieks Sūlness. No 17. līdz 21. augustam teātra mājā Zirgu pasts un Dailes teātrī kopumā varēs noskatīties četras mazās formas izrādes (vairāk informācijas var lasīt vietnē www.vdt.lv).

Viesizrādes sāksies Zirgu pastā, kur 17. un 18. augustā varēs noskatīties "dubultās morāles precedentu trijās daļās" ar nosaukumu Smaržo sēnes pēc latviešu dramaturga Gunāra Priedes lugas motīviem, ko iestudējis režisors Mārtiņš Eihe. Šis darbs ticis nominēts Spēlmaņu nakts balvai kategorijās Gada mazās formas izrāde un Gada kostīmu mākslinieks – uz šo nosaukumu pretendē Ieva Kauliņa.

"Tas bija ļoti labs kolektīvs darbs," par šī iestudējuma tapšanu stāsta Aigars Apinis, kurš atveido biedru Zariņu. "Visa izrāde balstās uz ansambli. Neviens nedrīkst izlekt, visiem ir jābūt savstarpējā harmonijā un jājūt vienam otru: jāgriežas kā smalkiem zobratiņiem – pareizā ritmā un pareizā maigumā vai spēkā, lai izrāde plūstu uz priekšu," paskaidro aktieris, viens no 15 iestudējuma dalībniekiem.

Savukārt 19. un 20. augustā Zirgu pastā tiks izrādīta kaislību drāma Nāves deja pēc zviedru dramaturga Augusta Strindberga lugas motīviem, ko veidojis un pārveidojis režisors Elmārs Seņkovs. "Ārprāts, pilnīga kļūda! Pirmā daļa ir jātaisa absolūti citādi," Valmieras teātra jaunajai sezonai veltītajā preses konferencē savu kolēģi nocitēja Reinis Suhanovs, kurš pieredzējis režisora apskaidrības mirkli.

"Izmaiņas ir, bet ne tik krasas [kā izklausās]," atklāj Aigars Apinis. Šajā iestudējumā viņš spēlē kapteini Edgaru, kurš jau divdesmit piecus gadus ir savažots naidpilnā laulībā ar savu sievu Alisi (Ieva Puķe). Karantīnas inspektora Kurta (Ivo Martinsons) ierašanās rada cerību, ka viņu mokošā divsavienība varētu transformēties. Jāatzīmē, kas visas biļetes uz šo izrādi ir pārdotas.

Šajos pašos datumos Dailes teātra Mazajā zālē būs skatāma amerikāņu dramaturga Aivona Menčela traģikomēdija Rudenīgais blūzs, ko iestudējis Varis Brasla. Tas ir stāsts par trim cienījamām atraitnēm, kuras izveidojušas klubiņu savu aizgājušo vīru piemiņai, taču ierasto kārtību sagroza kāds vīrietis... Viņu atveidos – nē, tas nebūs Aigars Apinis, tas būs Rihards Rudāks.

Valmieras teātra viesizrādes noslēgsies 21. augustā ar norvēģu dramaturga Henrika Ibsena drāmu Celtnieks Sūlness, ko piedāvā režisors Dāvis Auškāps. Par šo darbu viņš ir nominēts Spēlmaņu nakts balvai kategorijā Gada jaunais skatuves mākslinieks. Šajā izrādē Aigars Apinis spēlē inteliģento un talantīgo Ragnaru Brūvīku, kurš strādā valdonīgā un savas karjeras virsotnē esošā celtnieka Sūlnesa labā.

2016./2017. gada sezonā Aigars Apinis piedalīsies trijos jauniestudējumos. "Mani sagaida atkaltikšanās ar manu pasniedzēju Māru Ķimeli," atklāj aktieris. Viņa iestudēs izrādi Emmiņas laime pēc vācu režisora Rainera Vernera Fasbindera filmas Bailes saēd dvēseli motīviem. Pirmo reizi Aigars Apinis spēlēs Jāņa Znotiņa un Regnāra Vaivara iestudējumos – Staburaga bērni un Klusa nakts, dzēra nakts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja