Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valmieras teātris rekonstrukcijas laikā regulāri viesosies Rīgā

No septembra, sākoties teātra ēkas rekonstrukcijai, Valmieras teātris jauno sezonu aizvadīs, spēlējot arī uz citām skatuvēm. Teātris regulāri viesosies Rīgā, Dailes teātrī un Mūzikas namā Daile, kā arī dosies viesizrādēs uz Latvijas pilsētām

Jau ir sākta biļešu tirdzniecība uz oktobra un novembra izrādēm gan Dailes teātrī, gan Mūzikas namā Daile. Uz Rīgu dosies tās izrādes, kuras ir iespējams pielāgot konkrētai skatuvei, saglabājot izrādes kvalitāti un enerģiju. Rīgā būs skatāmas skatītāju atzinību guvušās lielās formas izrādes – franču komēdija Uz Akapulko, kundze! un ģimenes drāma Osedžas zeme, kā arī jauno Valmieras aktieru un režisores Indras Rogas kopdarbs Meklētāji Dailes teātrī un Lepnās kāzas Mūzikas namā Daile. Decembrī sekos drāmas Ilgu tramvajs un muzikālā iestudējuma bērniem Smieklu sasaukšanās viesizrādes.

20. un 21. septembrī mūzikas namā Daile būs skatāma Latvijā pirmo reizi iestudētā Bertolta Brehta luga Lepnās kāzas režisores Indras Rogas un Valmieras teātra aktieru kursa interpretācijā. Viencēliena luga, kuras darbība notiek kāzu laikā, kāda pāra laimīgākajai dienai izvēršoties par elli, ir absurdā humora un komiskā farsa paraugs.

4. un 11. oktobrī – franču dramaturga Īva Žamiaka komēdija Uz Akapulko, kundze! Edmunda Freiberga režijā. Galvenajās lomās – Ieva Puķe un Tālivaldis Lasmanis. Stāsts ir par Natu, kas divdesmit gadu laimīgi precējusies, viņai ir uzticams vīrs, viņa ir māte mīlošam pusaudzim, viņas māsa, kura dzīvo pie viņas, beidzot precēsies. No malas raugoties – ideāla ģimene. Pēkšņi vienu rītu Natai piezvana kāds noslēpumains svešinieks ar piedāvājumu doties uz Akapulko, un tas viņai liek paskatīties uz sevi un savu dzīvi no malas.

24. oktobrī un 8. novembrī – Valmieras teātra jaunā aktieru kursa izrāde Meklētāji, režisore Indra Roga. Lugu īpaši Valmieras kursa aktieriem radījis dramaturgs Artūrs Dīcis. Pieci jaunieši Rīgas dzīvoklī meklē sevi – eksperimentējot, izaicinot sevi, izzinot savu seksualitāti un liberālās pasaules vērtību jūklī meklējot savējo – to īsto un vienīgo. Taču viņi nav vienīgie meklētāji – tādi ir arī tie, kas ieradušies no Libānas un citām zemēm. Šo tik atšķirīgo meklētāju sadursme rada katastrofu. Izaicinoša izrāde, kura mēģina runāt šī brīža jauniešu valodā, lai caur lamām un maiguma alkām ietiektos laikmeta un cilvēka būtībā.

16. un 17. novembrī amerikāņu dramaturga Treisija Letsa Pulicera prēmijas godalgotā luga Osedžas zeme, ar ko Valmieras teātrī atgriezies režisors Dž. Dž. Džilindžers. Dziļi aizkustinošs, reizē skumjš un uzjautrinošs, melnā humora piepildīts stāsts par Vestonu ģimeni ar Daci Everss mātes lomā. Tēva bēres atkal sasien viņus visus kopā bērnības mājā Oklahomā – bumbā ar laika degli, kur uzsprāgst viss līdz galam neizrunātais, pagātnes aizvainojumi un pāridarījumi, atsienot ne tikai vienu konfliktu pēc otra, bet radot arī jaunas atklāsmes.

Viesizrādes Rīgā notiks līdz pat Valmieras teātra rekonstrukcijas beigām 2022. gada nogalē.

Biļetes var iegādāties www.vdt.lv un Biļešu paradīzes tīklā.

Izrādes var apmeklēt skatītāji, kuri ir vakcinēti pret Covid-19 vai pārslimojuši pēdējā pusgada laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja