Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Veču humors ekskluzīvā vietā

Kaislības, intrigas, joki un mīlestība – komēdijā Garāža.

Režisoram Jurim Rijniekam automašīna stāv ārā, jo garāža ir visai ekskluzīva lieta. "Nu, kurš vīrietis gan negribētu sev garāžu," viņš dziļdomīgi nosaka. Garāža ir populāra vide, ļoti pateicīga notikumu norises vieta. To apliecina dokumentālās un mākslas filmas. Un kāpēc ne uz skatuves? Luga Garāža, kuras autors ir dramaturgs Artūrs Dīcis, no februāra būs izrāžu apvienības Pannas teātris repertuārā, un tas nozīmē, ka to varēs noskatīties lielākos un mazākos Latvijas kultūras namos. "Garāžā var noskaidrot lietas, izskaidrot attiecības, atrisināt konfliktus un arī sakauties," raksturo J. Rijnieks un piebilst – izrādes nosaukumam ir arī simboliska nozīme. "Kas katram ir savā garāžā – vecas un dārgas lietas, jaunas aizraušanās, noslēpumi?"

Pāri visam ir humors un smiekli, jo izrāde ir "nāvīga komēdija". "Pannas teātra koncepcija vispār paredz oriģināldramaturģijas iestudēšanu. Mani reiz aizkaitināja stereotips, ka latviešiem ar humoru ir tā pašvaki. Tad nu apspriedāmies un secinājām, ka nemaz tik slikti nav. Viens, otrs, trešais monogabals, stand-up uzvedumi, un skat – izrādās, ka latviešiem ar humora izjūtu ir itin labi! Gan no skatuves puses, gan skatītāju zālē," spriež režisors. Stand-up formāts, kas tradicionāli raksturīgs kafejnīcu atmosfērai un ir viena humorista nereti paša sacerētu stāstu virkne, Pannas teātrī pārtapis par stand-up stila izrādēm, kurās ir gan scenogrāfija, gan tērpi, un tā ir viena aktiera tikšanās ar skatītājiem bez t. s. skatuves ceturtās sienas, bet dramaturga sacerētā tekstā. "Esam teātris, kas runā ar skatītājiem," rezumē J. Rijnieks. Pannas teātra aktīvajā repertuārā ir apmēram pieci iestudējumi, kas tiek spēlēti visā Latvijā. "Taisām aizvien jaunas izrādes. Atsaucamies visiem, kas aicina, jo esam teātris bez savas skatuves. Esam ieinteresēti piebraukt skatītājiem tuvāk. Kad valsts iedos naudu, uztaisīsim bāzi izbraukuma teātrim," J. Rijnieks cerīgi saka. Tikmēr "apkalpojam visas valsts iedzīvotājus, ļaujot skatīt oriģināldramaturģiju izcilu aktieru izpildījumā".

Jaunajā izrādē Garāža tiksies aktieri Ainārs Ančevskis un Ivars Kļavinskis, kuri iepriekš Pannas teātrī pārmaiņus spēlējuši izrādi Mačo. "Gribējās abus kopā vienā izrādē. Tā jaudīgi!" komentē J. Rijnieks. Zinot, ka teātra apmeklētājas pārsvarā ir sievietes, režisors šoreiz aicina viņas saukt arī savus vīrus un draugus laukā no garāžām, jo "smieties ir veselīgi". Garāžas pirmizrāde kovidapstākļu dēļ gan mazliet aizkavējusies, taču 7. februārī tā notiks Baložu kultūras namā (iegādātās biļetes derīgas), 10. februārī Talsu Tautas namā, 14. februārī Ogres kultūras centrā, 23. februārī Ventspils kultūras centrā, 28. februārī Jelgavas kultūras centrā. Arī martā un aprīlī izrādi paredzēts izrādīt daudzos Latvijas kultūras centros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja