Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

16. augustā Alberta ielā svinēs jūgendstila svētkus

16.augustā Rīgas svētkos  notiks jūgendstila diena "Pirms 100 gadiem Albert’ ielā", kas minētajā ielā notiks no plkst.12:00 līdz 18:00.

Visas dienas garumā Alberta ielā darbosies radošās darbnīcas-saloni, kurās mākslinieki iepazīstinās ar porcelāna apgleznošanas, vilnas velšanas, madarošanas, krāsaino smilšu bēršanas un plastilīnā sīkplastikas tehniku. Šajā dienā Alberta ielu apdzīvos jauni īrnieki – kolorīti jūgendstila laikmeta tēli, kas aicinās visus viesoties 100 gadus senā pagātnē. Būs iespējas sastapt gorodovoju un avīžpuiku, dāmu ar sunīti un istabmeitu.

Brašais "pažarnieku" orķestris priecēs svētku viesus ar savu muzicēšanu, ceļojošais cirks uz ielas rādīs dažādus trikus. Apmeklētāji varēs nofotografēties retro fotosalonā un saņemt īpašā tehnikā izgatavotas bildes, kuras izskatīsies, kā taisīta pirms 100 gadiem. Alberta ielā darbosies arī senlaicīga kafejnīcā, kurā varēs  padejot "Bellacord" skaņuplašu pavadījumā.

"Art Nouveau Rīga" jūgendstila paviljons rīkos kinoseansus. J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzejā no plkst. 16:00 līdz 18:00 būs iespējams piedalīties zīmēšanas studijas nodarbībās, kas notiks darbnīcā, kur savulaik strādājis gleznotājs Janis Rozentāls. Muzeja speciālisti no plkst. 13:00 līdz 16:00 vadīs bezmaksas ekskursijas latviešu un angļu valodā.

Praktiskās estētikas skola no plkst. 12:00 līdz 15:00 vērs savas durvis, lai iepazīstinātu ar radošajām darbnīcām un dejas teātri "Grande".

Interesentiem gidu vadībā latviešu, krievu, angļu, vācu un franču valodā no plkst. 13:30 līdz 18:00 tiks piedāvātas stundu garas ekskursijas "Rīgas jūgendstila pērles", kuru laikā iepazīstinās ar jūgendstila mantojumu Rīgas klusajā centrā. Ekskursiju dalībniekus pie sevis gaidīs arī Rīgas Porcelāna muzejs un Rīgas Kinomuzejs.

Ekskursijām var pieteikties līdz 14. augustam pa e-pastu: [email protected] vai pa tālruni 67181464.

Sakarā ar Jūgenstila dienu, klusajā centrā būs satiksmes ierobežojumi. No 15.augusta plkst.20.00 līdz 16.augusta plkst.24.00 transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt Alberta ielā. Savukārt 16.augustā no plkst.6.00 līdz plkst.24.00 policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi Alberta ielā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja