Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Baltijas valstu kultūras ministrijas parakstīs sadarbības programmu turpmākajiem četriem gadiem

No 18.oktobra līdz 19.oktobrim Viļņā norisināsies Baltijas Kultūras komitejas sēde, pirms kuras kultūras ministriju pārstāvji parakstīs savstarpēju vienošanos par sadarbības programmas īstenošanu laika posmā no 2019. līdz 2022. gadam, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Baltijas Kultūras komitejā paredzēts apspriest arī kamerorķestra Kremerata Baltica darbību, sadarbību Baltijas valstu simtgades atzīmēšanas norišu organizēšanā, kinofilmu uzņemšanā, kā arī Dziesmu un Deju svētku tradīcijas kopšanu un saglabāšanu.

Ministriju pārstāvji apmainīsies ar viedokļiem par sadarbību kultūras nozarē Baltijas jūras reģionā un iezīmēs kopīgos projektus tuvākajai nākotnei, piemēram, Baltijas Kultūras fonda darbību un kopīgo dalību starptautiskajos pasākumos.

Latviju šajā komitejas sanāksmē pārstāvēs KM valsts sekretāre Dace Vilsone un viņas vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš.

Baltijas valstu kultūras ministrijas 1994.gada 8.jūlijā noslēdza trīspusēju sadarbības līgumu, kura īstenošanas instrumenti ir sadarbības programmas, par kuru īstenošanu ministrijas vienojas trīs līdz četru gadu posmos. Rotācijas kārtībā reizi gadā uz sēdi sanāk Baltijas Kultūras komiteja - visu trīs kaimiņvalstu ministru vietnieku/valsts sekretāru vadīta apspriede, kuras laikā tiek diskutēts par trīspusējās sadarbības jautājumiem un parakstīta starpministriju sadarbības programma jaunajam periodam.

Kā ziņots, aizvadīto XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku laikā Baltijas valstu kultūras ministri parakstīja sadarbības līgumus par valstu sadarbību Dziesmu un deju svētku sadarbības turpināšanā un Baltijas kultūras fonda izveidi līdz šī gada beigām.

Lietuvas kultūras ministre Liāna Rokīte-Jonsone pauda, ka līgums par Baltijas kultūras fonda izveidi ļauj uzsākt savstarpēju kultūras iepazīšanu, padarot trīs valstu piedāvājumu konkurētspējīgāku pasaules mērogā. "Mākslinieki jau paši par sevi vēlas kļūt pamanīti citviet pasaulē, un parakstītais līgums mums sniedz iespēju radīt "Baltijas brendu"," sacīja Roskīte-Jonsone.

Igaunijas kultūras ministrs Indreks Sārs sacīja, ka, lai gan trīs Baltijas valstis vieno vēsturiskā tiekšanās pēc neatkarības, to kultūras ir atšķirīgas un unikālas, bet, tajā pašā laikā, vienotas. Tāpat Sārs skaidroja, ka iecere veidot šādu savstarpēju kultūras fondu bijusi jau sen, taču skaidrs kopsaucējs par tā nepieciešamību tika panākts pērn, 7.decembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja