Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ingus Baušķenieks. Tramplīni rudens vējā

Mēnesi tuvāk vasarai pārceltais mūzikas un mākslas festivāls Bildes šonedēļ turpinās Rīgas Kongresu namā, un šovakar notiks tā saucamais jauno grupu un Bilžu veterānu kopprojektu koncerts. Tajā uzstāsies Zigfrīds Muktupāvels ar Kažu, Mārtiņš Freimanis ar Livido, Māra Upmane-Holšteina ar Sus Dungo, Juris Kaukulis ar Restauratoriem, Jānis Stībelis ar Maia's Marvellous, Ieva Akuratere un Lidojošais paklājs ar _Baobabu.

_ Noslēdzošais priekšnesums būs grupas _Tramplīni_ kopīgais uznāciens ar Ingu Baušķenieku no _Dzeltenajiem pastniekiem_. _Tramplīni_ spēlēs savu dziesmu _Mazā paciņa_ un kopā ar Ingu - _pastnieku_ klasiku _Rudens vējā_.

«Kas tad nezina Tijas jociņus,» smaidot par šo sadarbību, stāsta Ingus Baušķenieks. Kad Bilžu rīkotāja Tija Auziņa aicinājusi piedalīties šajā koncertā, viņš izvēlējies tieši Tramplīnus.

«Sēdēju viņu koncertā un kaut ko tur ieraudzīju no saviem bērnības gājieniem. Tā es biju aizlicis, pierakstījos draugos par fanu, un tagad, lūk, - redzi, kā sagadījās. Bet dziesmu izvēlējās ansamblis. Man to grūti nodziedāt, jo tur agrāk bija salīmētas lentes, un nav kur ievilkt elpu. Jūtos neērti, ka viņi visi labi spēlē, bet es nemāku dziedāt atkal kārtējo reizi - varēšu ķiķināt publikas priekšā,» saka Baušķenieks. Tramplīni oriģinālversijā uz sintezatoriem balstīto pavadījumu būs padarījuši akustisku. Tramplīni esot izauguši ar Dzelteno pastnieku mūziku.

«Tā ir kā veca laba literatūra. Tu pieej pie plauktiņa, kas gadiem ilgi nav aiztikts, atkal to izlasi un ieraugi to ar citādu platumu un dziļumu - tas uzrunā katrā laikā, tieši poētiski,» saka Tramplīnu basģitārists Uldis Kozlovskis.

I.Baušķenieks, tajā noklausoties, rezumē: «Man prieks uzstāties ar tādiem prātīgiem cilvēkiem.» Vai kāds atsevišķs koncerts drīzumā gaidāms no Dzeltenajiem pastniekiem, Ingus nevar atbildēt, jo viņi esot neprognozējami: «Dzīve tāpat ir plāna, un nekas nav jāplāno. Vismaz pašlaik. Tagad es ierakstu DoDo - ļoti labs ansamblis.» Abi Tramplīnu iznākušie īsie diski jeb EP nupat Amerikā esot salikti kopā un izdoti vienā albumā. «Tas pat ir dīvaini, ka cilvēki tur mūs ir gatavi klausīties latviešu valodā,» brīnās Tramplīnu solists Jānis Birznieks.

Piektdien, 9.oktobrī, Bildēs ne tik jauno grupu koncertā uzstāsies The Briefing, Crowd, ēnas, Gaujarts, Hospitāļu iela, Lietotas mēbeles no Holandes, Logo, M.ART.A, PeR, Resnie putni, Triānas parks, Tumors, Wild, Tā Tā Tā un 2tie. Sestdien, 10.oktobrī, plkst.13 būs bērnu koncerts, bet plkst.20 uz skatuves kāps Bilžu veterāni Dzelzs vilks, Amber, Aivars Hermanis un Raimonds Macats, Zane Dombrovska un brāļi Petrauski, Dzidriņas megasistēma, Otra puse, Ufo un Varis Vētra, Putnu balle, Olga Rajecka, Trīs tenori, Zig Zag, Mārtiņš Brauns, Niks Matvejevs, Ieva Sutugova un citi. Paralēli koncertiem no 8. līdz 10.oktobrim Kongresu namā notiek mūziķu darbu izstāde Ergorapido un lidojošie paklāji.Mūzika

Festivāla Bildes koncerti

Rīgas Kongresu namā no 8. līdz 10.X plkst.19 (bērnu koncerts 10.X plkst.13)

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja