Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

KDi iesaka: Braiens Adamss mūs darīs laimīgus

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Šovs. Pirmdien, 8. jūlijā, savas pasaules turnejas So Happy It Hurts ietvaros Rīgā uzstāsies kanādiešu rokmūziķis un balāžu meistars Braiens Adamss. Šogad novembrī mākslinieks svinēs 65 gadu jubileju, taču viņš joprojām ir enerģijas pilns, un klausītāju mīlestība viņam noteikti liek justies jaunākam. Turneja ir nosaukta tāpat kā Braiena Adamsa piecpadsmitais studijas albums, kas tika izdots 2022. gada pavasarī. Mūziķis to raksturo kā atgriešanos  dzīvē pēc Covid-19 pandēmijas: jaunajās dziesmās Braiens Adamss pievēršas šķietami pārejošām parādībām, kuras izrādās laimes un cilvēciskās saiknes noslēpums. Lai cik roķīgas būtu Braiena Adamsa populārākās 80. un 90. gadu kompozīcijas, viņš noteikti nav rokenrola sliktais zēns, bet gan klasiķa statusā esošs izcils dziesminieks – hiti, ko dzirdēsim Arēnā Rīga, to kārtējo reizi pierādīs.

Braiens Adamss
Arēnā Rīga 8.VII plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 61,50–101,50

***

Elīna Garanča turpina tradīciju – ik vasaru viņa kopā ar draugiem uzstājas Jūrmalā. Foto – Sāra Katarīna

Opera. Pirmdien, 8. jūlijā, Dzintaru koncertzālē notiks ikgadējais mecosoprāna Elīnas Garančas un viņas draugu koncerts. Šoreiz latviešu prīmai uz skatuves pievienosies spāņu soprāns Serena Saensa un peruāņu tenors Ivans Ajons-Rivass. Skanēs Smetanas, Guno, Ofenbaha, Verdi, Pučīni, Bellīni, Lehāra un Johana Štrausa mūzika, kā arī Vidusjūras reģiona dziesmas. Pie orķestra pults stāsies Karels Marks Šišons. 

Koncerts
Dzintaru koncertzālē 8.VII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 75–175

***

Mūzika. Koncertā Rēzeknē kamerorķestris Kremerata Baltica, vijolnieks Gidons Krēmers un grieķu izcelsmes flautists un diriģents Statis Karapans atskaņos Karla Fīlipa Emanuela Baha, Ludviga van Bēthovena, Sofijas Gubaiduļinas, Gražinas Bacevičas un Franča Šūberta mūziku. 

Kremerata Baltica
Latgales vēstniecībā Gors 7.VII plkst. 16
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 14 

***

Ata Jākobsona gleznas Green Halo fragments. Eļļa, audekls. 80 x 56 cm. 2024

Māksla. Šovakar Rīgas Laikmetīgās mākslas telpā tiks atklāta Ata Jākobsona izstāde Debess ķermeņi, kuru gleznotājs ir veidojis ar saviem domubiedriem. Ata Jākobsona jaunākā darbu sērija ir sava veida portāls uz iekšējo mieru un harmoniju. Izstāde tiek pieteikta kā aicinājums atklāt neredzamās pasaules frekvences, dzīvot saskaņā ar dabas ritmiem un pieredzēt individuālās un kolektīvās apziņas vienojošo spēku. 

Atis Jākobsons
Izstāde Debess ķermeņi
Rīgas Laikmetīgās mākslas telpā 4.VII–25.VIII

***

Festivāls. Līdz 6. jūlijam Rīgā skanēs festivāla Rīgas ritmi koncerti. Galvenā koncertvieta būs Rīgas Doma dārzs: 4. jūlijā tajā uzstāsies Lielbritānijā dzīvojošais itāļu ģitārists Antonio Forčone un itāļu bandoneonists Daniēle di Bonaventura kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga, 5. jūlijā – kubiešu pianists Horhe Luiss Pačeko un amerikāņu dziedātājs Hosē Džeimss. 6. jūlijā kultūras centrā Noass ar saviem māksliniekiem iepazīstinās ierakstu kompānija Jersika Records: būs dzirdams klarnetista Indriķa Veitnera un vibrofonista Ērika Mieža kvartets, trombonista Vadima Dmitrijeva kvartets un saksofonista Toma Rudzinska kvartets.

Rīgas ritmi
Rīgā līdz 6.VII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–75

***

Kvartets Akilone aicina pastaigā zem dienvidu saules stariem. Publicitātes foto 

Mūzika. Nedēļas nogalē Ventspilī un Rēzeknē muzicēs 2011. gadā Parīzē izveidotais stīgu kvartets Akilone. Tajā spēlē Magdalēna Geka (pirmā vijole), Elīza Debendelaka (otrā vijole), Avišai Hameidesa (alts) un Lisija Merkā (čells). Programma O sole mio, kurā skanēs Jozefa Haidna, Luidži Bokerīni, Volfganga Amadeja Mocarta un Huana Kristozomo de Ariagas opusi, ir iecerēta kā pastaiga zem dienvidu saules stariem.

Kvartets Akilone
Ventspils koncertzālē Latvija 5.VII plkst. 19, Latgales vēstniecībā Gors 6.VII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–12

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja