Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Divas operas vienā vakarā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Divas operas vienā vakarā 

Latvijas Nacionālajā operā vienā vakarā skanēs divu itāļu komponistu darbi – Italo Montemeci maz zināmā opera Burvestība un Rudžēro Leonkavallo hits Pajaci. Jauniestudējumu veidojuši diriģents Jānis Liepiņš un režisors Aiks Karapetjans. Atšķirībā no reālistiskā darba Pajaci opera Burvestība ir liriska viduslaiku pasaka, kurā romantika mijas ar fantāzijām. Līdz šim Burvestība uz skatuves iestudēta tikai 1953. gadā Veronas arēnā un 2010. gadā Pitsburgas operā. Burvestība turpina itāļu mūzikas tradīcijas ar spēcīgu Vāgnera, Mālera un Štrausa ietekmi. Lomās: Dana Bramane, Sonora Vaice, Vladislavs Suļimskis, Iraklijs Kahidze, Sergejs Poļakovs, Georgs Onjani, Valdis Jansons, Jānis Apeinis, Andris Ludvigs, Armands Siliņš.

Burvestība. Pajaci

LNO 21., 22., 23.II , 22.III , 25.IV, 5., 14.VI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–65

***

 

Jaunā zvaigzne 

Svētdien, 24. februārī, Lielajā ģildē uzstāsies spožais 17 gadu vecais vijolnieks no Zviedrijas Daniels Lozakovičs. Viņš uzstājas ar labākajiem orķestriem un diriģentiem (viņu vidū ir Andris Nelsons, Ainārs Rubiķis, Semjons Bičkovs, Valērijs Gergijevs, dams Fišers, Leonards Slatkins u. c.). Daniela soloalbumu, kurā iemūžināti Baha opusi, izdevusi ierakstu kompānija Deutsche Grammophon. Rīgā viņš muzicēs kopā ar pianistu Staņislavu Solovjovu. Programmā – Brāmss, Šūmanis, Sensānss, Čaikovskis.

Daniels Lozakovičs

Lielajā ģildē 24.II plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10–40

***

 

Klauni? 

Režisors no Sanktpēterburgas Aleksejs Siņicins Rīgas Krievu teātrī iestudējis izrādi Šerloks Holmss. Misis Hadsones sapņi. Tajā privātdetektīva stāsts ir parādīts no viņa nama saimnieces misis Hadsones skatpunkta.

Šerloks Holmss. Misis Hadsones sapņi

Rīgas Krievu teātra Mazajā zālē 22.II plkst. 19, 23.II plkst. 15, 24.II plkst. 12.

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25

***

 

Skaņa ziloņu stallī

Teātra trupa Kvadrifrons Rīgas cirka ziloņu stallī piedāvā vācu režisora Mārtina Mučlera iestudēto izrādi Zvēri ir nemierīgi. Iestudējuma pamatā ir notikumi Dmitrija Šostakoviča dzīvē XX gadsimta 30. gados, kad sava radikālā jaundarba dēļ viņš nonāk konfrontācijā ar valsts varu un saskaras ar draudiem. Liela nozīme izrādē ir skaņraža personiskākajai mūzikai – stīgu kvartetiem. Galvenajā lomā – Āris Matesovičs.

Zvēri ir nemierīgi

Rīgas cirkā 21., 22., 24.II , 2., 3.III plkst. 19

Biļetes kvadrifrons.lv EUR 14

***

 

Sonāte skatuvei

Teātrī Dirty Deal Teatro notiks režisora Valtera Sīļa jauniestudējuma Pēc grāmatas motīviem pirmizrāde. Darbs tiek pieteikts kā "sonāte skatuvei četrrocīgi". Izrāde vēsta par pusmūža aktiera atmiņu izvērsumu, par to, kā draudzība ar cilvēkiem un mākslas darbiem ietekmē viņa izvēles dzīves ritumā. Ko viņš atmiņās meklē? Vai meklējumi palīdzēs aktierim, kuram cīņa ar sevi ir stiprāka par iespēju patverties mākslā? Izrādes dramaturģiju radījis režisors Valters Sīlis, teksti veidoti kopā ar aktieriem Jāni Kroni un Alisi Danovsku. Iestudējumā izmantoti fragmenti no Tomasa Bernharda romāna Noriets, kā arī Franca Kafkas un Kārļa Skalbes darbu fragmenti.

Pēc grāmatas motīviem

Dirty Deal Teatro 27., 28.II , 17., 18., 19.III plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

***

 

Un nekas vairāk

Orķestra Sinfonietta Rīga un diriģenta Normunda Šnē koncertā līdzās Riharda Štrausa Metamorfozēm skanēs mūsu laikabiedru opusi. Viens no tiem būs somu komponista Sebastiana Fāgerlunda Klarnetes koncerts (solo spēlēs Guntis Kuzma). Otrs – pašmāju komponistes Rutas Paideres pienesums Normunda Šnē un Sinfonietta Rīga pasūtināto kamersimfoniju krājumā jaundarbs and nothing more.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 23.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja