Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Emocionālu pustoņu mozaīka

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Zvaigzne. Decembrī Latvijas baznīcās un koncertzālēs ar Ziemassvētku programmu Gaismas spēles. Gaisma ir tikai puse stāsta, kas aranžēta balsīm, ģitārai un ērģelēm, uzstāsies dziedātāja un komponiste Linda Leen kopā ar draugiem – ģitāristu Rihardu Efeju-Lībieti, vokālo grupu Midnight Five un ērģelnieku Jāni Pelši. Koncerts ir iecerēts kā gaismas un tumsas duets un veidots kā emocionālu pustoņu mozaīka. Programmā ir iekļauta gan pazīstama Ziemassvētku mūzika, gan tāda, kas kļūs par pārsteigumu klausītājiem. Skanēs dziesmas no Lindas Leen albumiem Tik klusa un svēta un Ziemasskaņas, korāļi, Leonarda Koena Hallelujah, fragments no Zigmara Liepiņa Parīzes Dievmātes katedrāles un kompozīcijas no grupas Depeche Mode albuma Songs of Faith and Devotion

Linda Leen
Latvijas pilsētās 16.–30.XII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–45
 
***

Jaunā somu vijolniece Tami Pohjola atskaņos mūsdienu komponista Esas Pekas Salonena Vijoļkoncertu. Publicitātes foto 

Klasika. Šovakar un rīt, 14. un 15. decembrī, Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) kopā ar savu māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Tarmo Peltokoski piedāvās somu mūzikas programmu. Skanēs klasiķa Žana Sibēliusa svīta Lemminkeinens un mūsdienu ievērojamā komponista un diriģenta Esas Pekas Salonena Vijoļkoncerts, kurā solo spēlēs jaunā somu vijolniece Tami Pohjola.

LNSO 
Lielajā ģildē 14., 15.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–38

***

Festivāls. Līdz 17. decembrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies Itālijas jaunā kino festivāls. Programmā ir iekļautas astoņas filmas, kuru vidū ir gan pieredzējušu režisoru, gan debitantu darbi. 

Itāļu kino
Kinoteātrī Splendid Palace līdz 17.XII
Ieeja bez maksas

***

Soprāns Lina Dambrauskaite Rundāles pilī izpildīs Mocarta un Šūberta opusus. Publicitātes foto 

Klasika. Piektdien, 15. decembrī, Rundāles pils Baltajā zālē Liepājas simfoniskais orķestris un soprāns Lina Dambrauskaite lietuviešu diriģenta Modesta Barkauska vadībā uzstāsies ar krāšņu klasicisma programmu. Lietuviešu vokāliste izpildīs Volfganga Amadeja Mocarta moteti Exsultate, jubilate un Franča Šūberta dziesmas (Lina Dambrauskaite šajā programmā aizstās soprānu Guntu Gelgoti, kura nevar piedalīties koncerta slimības dēļ). Skanēs arī Jozefa Haidna Sestā simfonija Rīts un Šūberta Uvertīra itāliešu stilā.

Koncerts
Rundāles pilī 15.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 60

***

Pirmizrāde. Režisors Ivars Lūsis Daugavpils teātrī ir iestudējis mūsdienu angļu dramaturga Pītera Kviltera komēdiju Sniega gūstā. Izrādē kopā ar Ivaru Lūsi spēlēs Jūlija Ļaha. Sniega gūstā ir aizkustinošs stāsts par diviem pretstatiem, kurus zem viena jumta iesloga dabas stihija un varbūt arī kāda apzināts nodoms. Režisoru Ivaru Lūsi var dēvēt par Daugavpils teātra komēdiju meistaru: daudzi viņa iestudējumi (Baismīgās mājsaimnieces, Mīlestība līdz prāta zudumam, Biznesa klases palāta, Melu detektors, Ekstrasensa cīņa un Mīlestība 32 kvadrātmetros) bauda skatītāju mīlestību un ilgu skatuves mūžu – līdz pat astoņiem gadiem.

Sniega gūstā
Daugavpils teātrī 14.XII plkst. 18.30, 21.I plkst. 15 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6,50–10,50

***

Baby Dee mīl Latviju, un šī mīlestība ir abpusēja. Publicitātes foto 

Koncerts. Svētdien, 17. decembrī, kultūras telpā Hanzas perons notiks amerikāņu dziesminieces un performanču mākslinieces Baby Dee koncerts. Pirmo reizi Rīgā viņa uzstājās pirms piecpadsmit gadiem. Baby Dee mīl Latviju, un šī mīlestība ir abpusēja: 2018. gadā mūziķe paziņoja, ka aiziet no skatuves, bet izņēmuma kārtā viņa koncertē tikai pie mums. Pirms gada – festivālā Zemlika Durbē, šoreiz – atkal Rīgā.

Baby Dee
Hanzas peronā 17.XII plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 35

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja