Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Jutekliskums bez sentimenta

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Jutekliskums bez sentimenta

Otrdien, 29. janvārī, klubā Palladium uzstāsies 28 gadus vecais angļu dziesminieks Toms Odels. Koncertā viņš iepazīstinās ar savu jaunāko albumu Jubilee Road, kas tika izdots pērn oktobrī. Taču klausītāji visvairāk gaidīs Toma Odela debijas albuma Long Way Down (2013) hitus, to vidū ir viņa populārākā un labākā dziesma Another Love. Toms Odels citu dziesminieku vidū izceļas ar to, ka spēj sacerēt emocionālas un jutekliskas dziesmas, kuras nav pārmērīgi saldenas, gaudulīgas un sentimentālas. Viņam ir gan ritma izjūta, gan laba gaume. Toma Odela daiļradi ietekmējusi Eltona Džona māksla: tāpat kā popmūzikas veterāns, Toms dzied savas dziesmas, enerģiski un aizrautīgi spēlējot klavieres. Toma Odela kompozīcijās ir rokenrola, blūzroka un soulmūzikas elementi.

Tom Odels

Klubā Palladium 29.I plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 39 

***

 

Neuzminams noslēpums

Piektdien, 25. janvārī, Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) diriģenta Andra Pogas vadībā piedāvās Dmitrija Šostakoviča mūzikas programmu. Šostakoviča dzīve ir mūžam neuzminams noslēpums, kurā jaunības delverīgais dzīvesprieks robežojas ar dziļu brieduma gadu traģiku un mūža nogalē – rimtu apskaidrību. Skanēs asprātīgais Koncerts klavierēm, trompetei un orķestrim (solisti – pianiste Plamena Mangova un trompetists Jānis Porietis) un monumentālā Ceturtā simfonija.

LNSO

Lielajā ģildē 25.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

***

 

Smiekli

Daugavpils teātrī notiks komēdijas 100 nakts pārpratumi pirmizrāde (krievu valodā). Uzveduma pamatā ir franču dramaturga Marka Kamoleti luga Ak, šī Anna!. Šis ir aktiera Māra Korsieša pirmais iestudējums pieaugušajiem, līdz šim viņš ir veidojis izrādes bērniem.

Komēdija

100 nakts pārpratumi 26.I plkst. 18, 1.III plkst. 18.30.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 5,50–10,50

***

 

Vijolnieka cirks

Svētdien, 27. janvārī, Liepājā notiks vijolnieka Gidona Krēmera un kamerorķestra Kremerata Baltica koncerts. Mūziķiem uz skatuves pievienosies vācu cirka Circus Roncalli klauns Roberts Vike. Būdams liels cirka cienītājs, Gidons Krēmers šajā programmā vēlas radīt "kamermūzikas versiju par cirku": teatrālas etīdes apvienosies ar mūziku. Skanēs Mečislava Veinberga, Astora Pjacollas un Artura Maskata opusi.

Gidons Krēmers

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 27.I plkst. 17.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 18–30

***

 

Ļaujies prieka spēlei!

Liepājas teātrī tapis režisora Dž. Dž. Džilindžera jauniestudējums bērniem Polianna. Dramaturģe Justīne Kļava par pamatu izmantojusi amerikāņu rakstnieces Eleonoras H. Porteres romānu. Kādā depresijas māktā pilsētā ierodas 11 gadu veca meitene Polianna, lai ar prieka spēles palīdzību pierādītu apkārtējiem, ka pasaule ir ļoti jauka vieta, kurā dzīvot. Vai pilsētas iedzīvotāji ļausies prieka spēlei? Titullomā – Elizabete Marija Brante, pārējās lomās – Signe Dancīte, Armands Kaušelis, Leons Leščinskis, Samira Adgezalova, Kaspars Gods un citi. Izrādes mūzikas autors – komponists Kārlis Lācis, dziesmu tekstu autore – Evita Mamaja.

Polianna

Liepājas teātrī 27.I plkst. 13, 29.I plkst. 10 un 14, 31.I plkst. 10 un 14, 8.II plkst. 10

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 4–6

***

 

Vienotā mozaīkā

Režisors Mihails Gruzdovs Dailes teātrī iestudējis bulgāru dramaturģes Janas Dobrevas lugu Smilšu cilvēciņi. Ārsta uzgaidāmajā telpā satiekas tiesnese darbaholiķe, enerģijas pārpilna māte, viņas klusējošā meita un mūžīgi aizņemta studente. Šķiet, viņām nav nekā kopīga, taču patiesībā visi ir saistīti vienotā mozaīkā. Lomās: Akvelīna Līvmane, Ieva Florence, Vita Vārpiņa un Anete Krasovska.

Smilšu cilvēciņi

Dailes teātra Kamerzālē 30., 31.I plkst. 19, 2.II plkst. 18, 14., 20.II plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 22

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja