Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Miljards dolāru mazulīte

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Šovs. No piektdienas, 13. oktobra, vairāk nekā simt valstu kinoteātros tiks demonstrēta amerikāņu popzvaigznes Teilores Sviftas koncertfilma, kurā ir iemūžināts viņas 2023./2024. gada turnejas The Eras Tour šovs. Ieraksts veikts augustā Losandželosā. Teilores Sviftas koncerts, kurā viņa izpilda dziesmas no saviem desmit albumiem, ilgst vairāk nekā trīs stundas, taču filmas garums būs nedaudz īsāks. Karjeras laikā Teilore Svifta no kantrimūzikas izpildītājas ir pārvērtusies par mūsdienu komerciāli veiksmīgāko popmūzikas ikonu ar dzelžainu biznesa tvērienu. Viņas panākumu fenomens joprojām līdz galam nav atminēts, taču pastāv arī viedoklis, ka Teilore iemieso mūsu laikam raksturīgo viduvējības triumfu. Lai kā arī būtu, publika visā pasaulē ir kā noburta – tiek lēsts, ka Teilores pašreizējās 146 koncertu turnejas ieņēmumi pārsniegs miljardu ASV dolāru. Eiropā viņa uzstāsies 2024. gadā. 

Teilore Svifta

Koncertfilma The Eras Tour

Kinoteātros Forum CinemasApollo Kino un Cinamon no 13. oktobra

***

Veltījums. Bijušā Latvijas Nacionālās operas direktora un režisora Andreja Žagara piemiņai veltītajā ikgadējā koncertā Draugi – Andrejam Žagaram sestdien, 14. oktobrī, Cēsīs skanēs Džuzepes Verdi Rekviēms. Dziedās spožs solistu ansamblis – soprāns Asmika Grigorjana, mecosoprāns Nora Suruzjana, tenors Dmitro Popovs un bass Edgars Ošleja. Pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Valsts akadēmiskā kora Latvija diriģenta pults stāsies Andris Poga.

Koncerts

Koncertzālē Cēsis 14.X plkst. 17

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 70–85 

***

Festivāls. Līdz sestdienai, 14. oktobrim, Mazajā ģildē, Spīķeru koncertzālē un Lielajā ģildē skanēs Rudens kamermūzikas festivāla koncerti. Noslēgumā uzstāsies orķestris Sinfonietta Rīga vācu diriģenta Klemensa Šulta vadībā. 

Koncerti

Rīgā līdz 14.X 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Dīvas uznāciens – Izabella Ipēra režisora Fransua Ozona filmā Mans noziegums. Publicitātes foto 

Kino. Latvijas kinoteātros ir skatāmas divas filmas ar franču zvaigzni Izabellu Ipēru. Viņa atveido ekscentrisku prīmu franču režisora Fransuā Ozona detektīvkomēdijā Mans noziegums (2023) un Romas aristokrāti un gleznotāja Karavadžo aizbildni Kostancu Sforcu-Kolonnu biogrāfiskajā kostīmdrāmā Karavadžo ēna (2022), ko ir uzņēmis itāļu režisors un aktieris, 80. gadu seriāla Astoņkājis zvaigzne Mikēle Plačido.

Filmas

Mans noziegums un Karavadžo ēna

Latvijas kinoteātru repertuārā

***

Pirmizrāde. Režisors Sergejs Golomazovs Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī ir iestudējis Albēra Kamī lugu Kaligula ar Šamilu Hamatovu (aktrises Čulpanas Hamatovas brālis) titullomā. Tā būs viņa pirmā galvenā loma uz Rīgas Krievu teātra skatuves. "Šī ir muzikāli dramatiska izrāde par cilvēka lepnuma un morālās pašgribas graujošo dabu un ne mazāk destruktīvo vajadzību radīt sev elkus. Mēs pētām mehānismu, kā spilgts ideālists var pārvērsties par briesmoni, kurš pārstājis novērtēt dzīvību – gan citu, gan savu –, par tirānu, kurš meklē glābiņu no savas vilšanās un sāpēm, sagādājot ciešanas citiem," saka Sergejs Golomazovs.

Kaligula

Rīgas Krievu teātrī 13.X plkst. 19, 14.X plkst. 18, 15.X plkst. 17, 24., 25.X plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–35

***

Ēriks Bosgrāfs ir viens no labākajiem blokflautistiem pasaulē. Foto – Marko Borggrēve

Kamermūzika. Blokflautists Ēriks Bosgrāfs un klavesīniste Ieva Saliete svētdien, 15. oktobrī, Liepājā spēlēs izdomas bagātu senās un laikmetīgās mūzikas programmu. Skanēs Itālijas, Spānijas un Nīderlandes XVI un XVII gadsimta meistaru opusi, kā arī Georga Filipa Tēlemaņa un Johana Sebastiāna Baha darbi. Mūsdienu mūziku pārstāvēs Ģerģa Ligeti, Lučāno Berio, Villema Jetsa un Matīsa Čudara kompozīcijas.

Koncerts

Liepājas koncertzāles Lielais dzintars Kamerzālē 15.X plkst. 15

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja