Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Rituāls astoņu čellu pavadījumā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Šovs. 29. novembrī Rīgā uzstāsies franču dziedātāja Imani (īstajā vārdā Nadja Mladžao). Klausītāji Eiropā ir novērtējuši viņas valdzinošo, dziļo balsi un hitus Don’t Be So Shy un You Will Never Know. Imani izpilda gaumīgu popmūziku, ko bagātina blūza, folkmūzikas un soulmūzikas ietekme. Savā programmā Voodoo Cello, ko dzirdēsim Rīgā, viņa dzied citu autoru dziesmas astoņu čellu pavadījumā. Donnas Sameres, Boba Mārlija, Madonnas, Eltona Džona, Bonijas Taileres, Keta Stīvensa, Eda Šīrana, Radiohead, Daft Punk, t.A.T.u. un Imagine Dragons hiti Imani un čellistu interpretācijā iegūst jaunu jēgu, saturisku un emocionālu piepildījumu. Koncerts līdzinās skaistam un neparedzamam rituālam, kurā tiek sludināts sievietes spēks. 

Imani
Arēnā Rīga 29.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 49–99 

***

LNSO un pianists Georgijs Osokins šonedēļ muzicēs diriģentes Kristīnas Poskas vadībā. Publicitātes foto 

Klasika. Piektdien, 24. novembrī, Lielajā ģildē pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) diriģenta pults stāsies tā galvenā viesdiriģente Kristīna Poska. Sergeja Rahmaņinova Trešo klavierkoncertu atskaņos pianists Georgijs Osokins. Programmā ir iekļauta arī dāņu klasiķa Karla Nilsena Ceturtā simfonija, kura sacerēta Pirmā pasaules kara laikā un kuras partitūru rotā frāze: "Mūzika, tāpat kā dzīvība, ir mūžīga." 

LNSO
Lielajā ģildē 24.XI plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 23–45 

***

Dziesmas. Turpinoties Mūzikas nama Daile desmit gadu jubilejas svinībām, piektdien, 24. novembrī, solisti Ance Krauze un Zigfrīds Muktupāvels uzstāsies ar Jāņa Lūsēna programmu Violets, kurā izmantota Austras Skujiņas dzeja. 

Violets
Mūzikas namā Daile 24.XI, 19.I plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–25

***
 

Strenču fotodarbnīcas stikla plašu kolekcija. Grupas portrets studijā. XX gs. 30. gadi. Skenējums no stikla plates negatīva, Latvijas Fotogrāfijas muzejs

Mantojums. Latvijas Fotogrāfijas muzejā atklātā izstāde Strenču fotodarbnīcas salons. Fonā ziema pievēršas portretu tradīcijai pagātnē un mūsdienās. Ekspozīcija vēsta par Strenču fotodarbnīcas salona darbību XX gs. 20.–30. gados, tajā var aplūkot iepriekš neizstādītus salona eksponātus un veidot portretus uz vēsturiskā ziemas fona. Vides rekonstrukcijā izmantoti autentiski salona priekšmeti un inventārs.

Izstāde
Strenču fotodarbnīcas salons. Fonā ziema
Latvijas Fotogrāfijas muzejā līdz 29.XII

*** 

Pirmizrāde. Daugavpils teātrī ir tapis Viljama Šekspīra traģēdijas Makbets jauniestudējums "ārpus klasiskā teātra rāmjiem" – tas ir kustību, skaņu un Šekspīra valodā izstāstīts stāsts par neremdināmu varaskāri, kas saindē prātu un iedzen aizvien dziļāk necilvēcības purvā. Izrādē piedalās galvenokārt teātra jaunie aktieri, kuri šovasar absolvējuši Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas aktierkursu. Režisora Oļega Šapošņikova izrādes dalībniekiem ir bijusi unikāla iespēja iedziļināties Šekspīra lugā un apgūt klasiķa vārsmas oriģinālvalodā ar britu aktiera, pasniedzēja un Šekspīra daiļrades pētnieka Pola Gudvina palīdzību. 

Makbets
Daugavpils teātrī 23., 24.XI plkst. 18.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12,50

***

Galvenās lomas filmā par gardēžu mīlestību atveido franču zvaigznes Žiljeta Binoša un Benuā Mažimels. Publicitātes foto 

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem iznāk viena no gada izsmalcinātākajām Francijas filmām – režisora Trana Ana Huna Dzīves garšas (par šo darbu viņš ir ieguvis Kannu kinofestivāla balvu par labāko režiju). Galvenās lomas šajā romantiskajā kostīmdrāmā, kas vēsta par mīlestību un gastronomiju stilizētā XIX gadsimta vidē, atveido Žiljeta Binoša un Benuā Mažimels. Francija ir izvirzījusi Dzīves garšas cīņai par Oskaru.

Dzīves garšas
La passion de Dodin Bouffant
Latvijas kinoteātros no 24.XI

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja