Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

KDi iesaka: Sagaidiet ar aplausiem!

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Sagaidiet ar aplausiem!

Šovakar Latvijas Nacionālajā operā (LNO) uzstāsies Amsterdamas Karaliskais Concertgebouw orķestris pasaulslavenā beļģu diriģenta Filipa Herevēges vadībā. Šis ir viens no labākajiem simfoniskajiem orķestriem pasaulē. Katrā Eiropas valstī, kurā Concertgebouw orķestris šajā turnejā viesojas, viens opuss tiek atskaņots kopā ar attiecīgās valsts Mūzikas akadēmijas studentu orķestri. Rīgā tas būs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris. Koncertā operā divi kolektīvi izpildīs Karla Marijas fon Vēbera operas Oberons uvertīru. Vēl programmā – Johannesa Brāmsa Otrā simfonija un Ludviga van Bēthovena Ceturtais klavierkoncerts, kurā solists būs izcilais izraēliešu un amerikāņu pianists Jefims Bronfmans (dzimis Taškentā).

Koncerts

LNO 8.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 40–100

***

 

Tikšanās Dailē

Mūzikas nama Daile piecu gadu jubilejā skatītājiem tiks piedāvāta programma Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš. Tikšanās Dailē. Koncerta pirmajā daļā Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš atskaņos jaunu dziesmu ciklu ar Ineses Zanderes dzeju. Otrajā daļā, kurā skanēs dziesmu izlase ar latviešu dzejnieku vārdiem, muzicēs stīgu orķestris diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā, kā arī Raimonds Macats, Oskars Sproģis un Artis Orubs.

Koncerts

Mūzikas namā Daile 13.–16.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–35

***

 

Svinam

Rīgas Svētā Jāņa baznīcā notiks koncertiestudējuma Tālavas taurētājs pirmizrāde. Projekta idejas autors un komponists ir Arnis Mednis. Piedalīsies jauktais koris Salve un pavadošais sastāvs Arņa Medņa vadībā. Izrādē tiks izmantotas 3D videoprojekcijas.

Tālavas taurētājs

Rīgas Svētā Jāņa baznīcā 11., 14., 15., 16.XI plkst. 20.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 20

***

 

Eiforija džungļos

Šovakar klubā Palladium uzstāsies modernās soulmūzikas grupa Jungle no Londonas. Apvienību 2013. gadā nodibināja bērnības draugi Toms Makfārlends un Džošs Loids-Votsons. 2015. gada vasarā Jungle spēlēja festivālā Positivus Salacgrīvā un Glastonberijas festivālā. Šogad septembrī iznāca grupas otrais albums For Ever. Klausītāji visā pasaulē novērtē Jungle mūziku, kas vienmēr sniedz eiforijas sajūtu.

Jungle

Klubā Palladium 8.XI plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35

***

 

Lāčplēsis sauc

8. novembrī Arēnā Rīga skanēs Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokopera Lāčplēsis režisora Viktora Runtuļa iestudējumā, savukārt dienu vēlāk turpat Arēnā un 11. novembrī Liepājā notiks dižkoncerts Latvijas gadsimts. Rokoperā dzirdēsiet Donu, Martu Kristianu Kalniņu, Zigfrīdu Muktupāvelu, Jumpravu, Ievu Kerēvicu, Raimondu Bramani, kā arī simfonisko orķestri un kori diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā un ritma grupu Zigmara Liepiņa vadībā. Biļetes uz vakara izrādi ir pārdotas, taču vēl ir pieejamas biļetes uz ģenerālmēģinājumu 8. novembrī plkst. 14. Savukārt dižkoncertā Latvijas gadsimts piedalīsies 1400 skolēnu kopkoris, 500 dejotāju un pašmāju estrādes superzvaigznes.

Lāčplēsis

Arēnā Rīga 8.XI plkst. 14 un 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–59

***

 

60. gadu smeldze

Krievijas režisors Jegors Peregudovs Valmieras teātrī iestudējis rakstnieka Jurija Trifonova noveli Apmaiņa. Tas ir komiski smeldzīgs stāsts, kas risinās 60. gadu beigās Maskavā. Galvenā varoņa sieva ierosina mainīt savu un slimās vīramātes istabu pret kopēju divistabu dzīvokli. Lomās: Kārlis Freimanis, Januss Johansons, Mārtiņš Liepa, Māra Mennika, Ieva Puķe, Skaidrīte Putniņa un Baiba Valante.

Apmaiņa

Valmieras teātrī 9., 10.XI plkst. 18.30, 11.XI plkst. 13, 22.XI plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 16

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja