Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Viss, kas mums patīk

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Estrāde. Septiņpadsmit dalībnieku – solomākslinieki un mūziķu apvienības – 5. februārī šovā Supernova Latvijas Televīzijas tiešraidē sāks cīņu par ceļazīmi uz Eirovīzijas dziesmu konkursu Turīnā. Dzirdēsim gan veterānus, kurus pārstāv Markus Riva un Aminata, gan jaunpienācējus, kuru vidū izceļas draiskie Citi zēni. Skatītāji un žūrija izvēlēsies desmit labākās dziesmas, kuras skanēs Supernovas finālā 12. februārī.

Supernova
Pusfināls 5.II plkst. 21.05 LTV1 un REplay.lv
supernova.lsm.lv

***

Duduka spēlētāja Arsena Petrosjana kvartets izpilda mūziku, kas aptver dažādus Armēnijas vēstures posmus un žanrus

Folklora. (Sakarā ar Covid-19 izplatīšanos šie koncerti pārcelti uz novembri.) Piektdien, 4. februārī, Rēzeknē un svētdien, 6. februārī, Liepājā pirmo reizi Latvijā uzstāsies armēņu duduka spēlētājs Arsens Petrosjans ar savu kvartetu. Skanēs armēņu tradicionālā un garīgā mūzika. Mākslinieks iepazīstinās ar savu jaunāko albumu Hokin Janapar/Manas dvēseles ceļš. Arsena Petrosjana kvartets izpilda mūziku, kas aptver dažādus Armēnijas vēstures posmus un žanrus. Ansambļa skanējumu veido duduks, santūrs, kanuns un perkusijas. Koncerta programmā iekļautās tēmas atklās Arsena nostalģiskos meklējumus mūzikā un vēstīs par armēņu tautas nebeidzamo odiseju. Klausītāji dzirdēs X gadsimta komponista Narekas Grigora mūziku un XVIII gadsimtā radītos Erevānas Simeona un Sajatnovas darbu. XX gadsimtu pārstāvēs Komitasa Vardapeta pierakstītās armēņu tautas melodijas un Hačatura Avetisjana Niedre.

Arsens Petrosjans
Latgales vēstniecībā Gors 4.II plkst. 18, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 6.II plkst. 15
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–15 (koncerti pārcelti uz novembri)

***

Viešņa. Latvijā joprojām ļoti reti pie diriģenta pults redzam sievietes, tāpēc ir prieks, ka Latvijas Nacionālajā operā atgriežas kanādiešu diriģente Kerija Linna Vilsone. Viņa diriģēs Pētera Čaikovska Pīķa dāmu 4. februārī un Džakomo Pučīni Tosku 6. februārī. Pirmo reizi Kerija Linna Vilsone LNO strādāja 2020. gada janvārī – toreiz viņas vadībā skanēja Pučīni Bohēma. Diriģentes starptautiskā karjera ilgst vairāk nekā divdesmit gadu. Viņa sadarbojas ar daudziem orķestriem un diriģē izrādes labākajos opernamos.

Opera
Pīķa dāma LNO 4.II plkst. 19, Toska 6.II plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–35

***

Svētki. Operetes teātra Valentīndienas koncertā dziedās Sonora Vaice, Anta Jankovska, Laura Purena, Dainis Skutelis un Nauris Indzeris. Diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā skanēs Johana Štrausa, Žaka Ofenbaha, Franča Lehāra un Imres Kālmāna mūzika.

Koncerts Mīlestības mūzika
VEF Kultūras pilī 8.II plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–35

***

Opera. 8. februārī Latvijas Nacionālajā operā iestudētajā Džuzepes Verdi operā Simons Bokanegra titullomā debitēs baritons Jānis Apeinis. Debija šajā vakarā gaidāma arī daudziem citiem solistiem: tenoram Raimondam Bramanim (Gabriels Adorno), basam Krišjānim Norvelim (Fjesko), baritonam Jurim Ādamsonam (Paolo) un baritonam Armandam Siliņam (Pjetro). Amēlijas Grimaldi lomu dziedās soprāns Tatjana Trenogina.

Simons Bokanegra
LNO 8., 10.II plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–40

***

Klasika. Sestdien, 5. februārī, Cēsīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) diriģenta Andra Pogas vadībā atskaņos Franča Šūberta un Gustava Mālera Ceturto simfoniju. "Divas Vīnes dižgaru Ceturtās – lai arī tik dažādiem laikmetiem piederošas, tomēr vienu tradīciju nesošas. Gan Šūberta, gan Mālera mūzikas atslēga lielā mērā ir komponistu solodziesmas. Melodija, vēstījums un laikmeta izjūta. 19 gadu vecais Šūberts savai simfonijai liek apakšvirsrakstu Traģiskā un skaņurakstā atskatās uz Haidnu. Savukārt Mālers uz gadsimtu mijas sliekšņa ir jaunas pasaules meklējumos un orķestra krāsās tērpj Debesu dzīvi, vienu no savām skaistākajām dziesmām, kuru Cēsīs dziedās soprāns Gunta Gelgote," stāsta Andris Poga.

LNSO
Koncertzālē Cēsis 5.II plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja